1 Milyon Dolar Biriktirmek İçin Hangi Ülkede Kaç Yıl Çalışmak Gerekiyor? Türkiye'nin Sıralaması Görenleri Şaşırttı

1 Milyon Dolar Biriktirmek İçin Hangi Ülkede Kaç Yıl Çalışmak Gerekiyor? Türkiye'nin Sıralaması Görenleri Şaşırttı
Sosyal medya kullanıcıları tarafından 2023 yılının güncel asgari ücretleri dikkate alınarak hazırlanan bir listeye göre, yalnızca asgari ücreti biriktirerek 1 milyon dolara ulaşabilmek için hangi ülkede kaç yıl boyunca çalışılması gerektiği ortaya çıktı. Listede Türkiye'nin yeri ise oldukça dikkat çekti.

Bir Reddit kullanıcısı, Avrupa ülkelerinin ortalama maaşlarını dikkate alarak 1 milyon dolar kazanmak için harcanması gereken süreyi hesapladı.

ORTALAMA MAAŞLARA GÖRE 1 MİLYON DOLAR NE KADAR SÜREDE BİRİKTİRİLİYOR?

Listeye göre ortalama maaşı hiçbir harcama yapmadan kenara atarak 1 milyon dolarlık birikime ulaşabileceğiniz en hızlı ülke İsviçre.

İsviçre'de alınan maaşlara göre, 15 yıl boyunca yapılan birikim sizi milyonerliğe götüren en hızlı yol olmakta. İsviçre'nin ardından 2. sırada İngiltere yer alırken, Batı Avrupa ülkelerinde de dolar milyoneri olmak için ortalama süre 25-30 yıl arasında değişmekte.

TÜRKİYE SONDAN İKİNCİ OLDU

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, ortalama çalışan ücretlerini de günden güne düşürürken, Avrupa ülkelerinin dikkate alındığı sıralamada Türkiye, yalnızca Ukrayna'nın önünde yer alabildi.

Türkiye'de 1 milyon dolar biriktirmek için ortalama harcanması gereken süre 214 yıl olarak tespit edilirken, söz konusu harita Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki gelir uçurumunu gözler önüne serdi.

tr.jpg