2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde uzaktan eğitim (online) mi yapacak?

2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde uzaktan eğitim (online) mi yapacak?
Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından okullar ülke genelinde 20 Şubat'a kadar tatil edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından üniversitelerin durumu da merak edilenler arasında yer aldı. İlkokul, ortaokul, liseler, üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online (uzaktan eğitim) mı olacak?' İşte eğitimin nasıl olacağına ilişkin tüm ayrıntılar...

Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş depremiyle sarsıldı. 7.7'lik ve 7.6'lık depremler en az 31 bin kişiyi yaşamdan kopardı. On binlerce vatandaş yaralanırken binlerce yapı yerle bir aldı. Depremde 10 gün geride kalırken afet bölgelerinde eğitimin nasıl devam edeceği merak konusu oldu.

Tüm Türkiye'de eğitime ara verildi

Depremin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm Türkiye’de okullarımızı 20 Şubat’a kadar tatil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlkokul, ortaokul, liseler ne zaman açılacak?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ve 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin geçen günlerde açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini duyurdu. 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını ve 71 ilde eğitim öğretime 20 Şubat'ta başlanacağını belirtti.

İkinci bir duyuruya kadar ertelendi

YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçen günlerde yaptığı açıklamada "Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler" dedi. Erdoğan, KYK yurtlarının depremzede vatandaşlara açılacağını belirtti.

Etiketler :