Trump İran'ı hedef aldı Cumhuriyetçileri vurdu

Trump İran'ı hedef aldı Cumhuriyetçileri vurdu
İsrail'in saldırıları ile başlayan çatışmalarda ABD'yi fiilen taraf haline getiren saldırıyı düzenleyen Donald Trump İran'ı hedef aldı Cumhuriyetçileri vurdu. İran'a 2 hafta süre verdiğini açıklayıp 2'inci günde saldırı talimatı veren Trump'ın kararları partisi içinde çatlağa neden oldu.

İsrail'in füze saldırıları ile İran'ın nükleer tesislerini vurması ile başlayan çatışmalar 11 gününe girerken dün sabaha karşı Fordo Nükleer Tesisi'ni vuran ABD fiilen İsrail tarafında yer aldı.

Çatışmaların başından bu yana İran'a yönelik tehditlerini sürdüren ABD Başkanı Trump'ın Rusya'nın 3'üncü Dünya Savaşı uyarısına rağmen yaptığı hamle dünya genelinde tedirginliği artırırken ABD'de etkisi deprem etkisi yarattı.

trump-irani-hedef-aldi-cumhuriyetcileri-vurdu-2.jpg

ABD’nin saldırısı sonrası "meşru müdafaa hakkını" kullanacağını açıklayıp Rusya ile hızla toplantı yapan İran’ın karşı hamlesinin ne olacağı merakla beklenirken Trump’ın verdiği kararın yansımaları ortaya çıktı.

TRUMP İRAN'I HEDEF ALDI CUMHURİYETÇİLERİ VURDU

ABD’nin eski Savunma Bakan Yardımcısı Larry Korb, söz konusu kararın Cumhuriyetçi Parti içinde çatlağa neden olduğunu söyledi. Korb, Cumhuriyetçiler içinde İran’a saldırıya karşı çıkan bir kesim olsa da bir sonraki seçime yönelik endişeler nedeniyle Trump’ın arkasında durmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

trump-irani-hedef-aldi-cumhuriyetcileri-vurdu-4.jpg

ABD’li eski bakan yardımcısı ayrıca Trump’ın tutarsızlığına dikkat çekti. Trump’ın İran’a 2 hafta süre vermesinin ardından 2 gün geçmişken İran’a saldırdığının altını çizen Korb, "Ayrıca Trump'ın İran'ı kışkırtması nedeniyle burada neler olabileceği konusunda endişeler var. Bölgedeki Amerikan güçlerinin peşine düşebilirler" dedi.

trump-irani-hedef-aldi-cumhuriyetcileri-vurdu-3.jpg

Korb, Trump'ın Tahran'daki hükümeti devirme konusundaki karışık sinyallerini de yorumladı. ABD’li eski bakan yardımcısı, “Temel olarak, her iki şekilde de olmasını istiyor. İran'a saldırıyı düzenledi ve şimdi ne kadar etkili olduğunu tahmin etmeye çalışıyor ve tam olarak ne yapacağını bilmeden İran'a karşı bir şeyler yapmaya devam edeceğini söylüyor. Ekibi, aslında üç ana siteyi yok ederek başardıkları şeyin kredisi kendilerine ait olsun istiyor. Ancak Trump, önde olduğu sürece pes etmek istemiyor. Burada devam etmek istiyor” dedi.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi