Son Dakika | İran Suudi Arabistan'daki 5 ABD yakıt ikmal uçağını vurdu
Suudi Arabistan'daki Prens Sultan Hava Üssü'ne düzenlenen İran füze saldırısında beş ABD Hava Kuvvetleri ikmal uçağının hasar gördüğü ortaya çıktı. Can kaybı bildirilmezken, uçakların onarım çalışmaları sürüyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre, son günlerde hasar gören veya yok olan ABD ikmal uçağı sayısı en az yediye ulaştı.
5 UÇAK VURULDU
ABD'li yetkililere dayandırılan habere göre, Suudi Arabistan'ın El-Harc kentindeki Prens Sultan Hava Üssü'ne son günlerde düzenlenen İran füze saldırısında, yerde bulunan beş ABD Hava Kuvvetleri ikmal uçağı vuruldu. Uçaklar tamamen yok olmazken, hasar nedeniyle onarım çalışmaları başlatıldı. Saldırıda can kaybı yaşanmadığı iddia edildi.
Son Dakika | İran: ABD uçak gemisini vurduk evine geri dönüyor
TOPLAMDA YEDİ UÇAK HASARLI YA DA YOK
WSJ'nin haberine göre, bu son gelişmeyle birlikte son günlerde en az yedi Hava Kuvvetleri ikmal uçağının hasar gördüğü veya yok olduğu belirtiliyor. Bu rakam, perşembe günü iki KC-135 yakıt ikmal uçağının Irak İslami Direniş Örgütü tarafından vurulması ve birinin düşmesi sonucu altı mürettebatın hayatını kaybettiği olayın ardından geldi.
PENTAGON'DAN DOĞRULAMA
Pentagon, cuma günü yaptığı açıklamada, KC-135 uçaklarının “çarpışması sonucu” iddiasıyla altı mürettebatın öldüğünü doğrulamıştı. Ancak Prens Sultan Üssü'ndeki hasarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İran'ın füze saldırıları, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta başlattığı ortak operasyonlara karşı misilleme olarak devam ediyor.
