Son Dakika | Hürmüz'de ABD müdahalesi! Dört gemi durduruldu
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, USS Delbert D. Black (DDG 119), İran’a yönelik deniz ablukasının uygulanması kapsamında Umman Denizi’nde devriye faaliyetlerini sürdürüyor. "USS Delbert D. Black (DDG 119), ABD’nin İran’a yönelik ablukasının uygulanması kapsamında Arap Denizi’nden geçerken bölgesel suları izliyor. CENTCOM güçleri, kurallara uyulmasını sağlamak için 62 ticari geminin rotasını değiştirdi, 4 gemiyi ise devre dışı bıraktı." açıklamasını yapan CENTCOM, deniz ablukasının “tam kapasiteyle sürdüğünü” ifade etti.
İran rest çekmişti! İngiltere ve Fransa Hürmüz için düğmeye bastı
BÖLGEDE TANSİYON YÜKSELİYOR

ABD Donanması’nın Umman Denizi ve Hürmüz Boğazı çevresindeki askeri varlığını artırdığı belirtilirken, operasyonlarda 20’den fazla savaş gemisinin görev yaptığı kaydedildi. Washington yönetimi, uygulamanın İran’ın deniz ticaretini sınırlandırmayı hedeflediğini öne sürerken, Tahran ise ablukayı “uluslararası hukuka aykırı” olarak nitelendiriyor.
Bölgede tansiyonun yükseldiği süreçte, ABD savaş uçakları ve destroyerlerinin daha önce İran bağlantılı bazı tanker ve yük gemilerine müdahalede bulunduğu da bildirildi.