Erdoğan ve Mahmud Abbas sarayda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Beştepe'de görüştüğü öğrenildi.
GÖRÜŞME PARİS-RİYAD TOPLANTISINDAN ÖNCE GERÇEKLEŞTİ
Görüşmeye ilişkin detaylar henüz paylaşılmazken, Suudi Arabistan ve Fransa öncülüğünde başlatılan ve Batı dünyasından büyük destek bulunan Filistin Devleti'ni tanıma ve iki devletli çözüm çağrısı kapsamındaki toplantı bu ay yapılacak.
Fransa'dan İsrail'i kızdıracak açıklama: Filistin'i tanımaya kararlıyız
Erdoğan bu görüşmenin öncesinde Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni'ne katılmıştı.
Mahmud Abbas'tan Hamas'a 'kontrolü devredin' çağrısı
AKŞAM YEMEĞİ DÜZENLENECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Beştepe'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi törenle karşıladı ve ikilinin görüşmesi sona erdi.
İki lider, ikili görüşmenin ardından Mahmud Abbas onuruna düzenlenecek akşam yemeğinde bir araya gelecek.