Son Dakika | Dubai havalimanı yakınında patlama: Yakıt tankı alev aldı
Dubai hükümetine bağlı Medya Ofisi tarafından bildirilen patlamanın İHA saldırısı olduğu belirtildi. Patlamadan sonra yakıt tankında başlayan yangının görüntüsü ortaya çıktı.
Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) civarında meydana gelen insansız hava aracı saldırısı, yakıt tanklarından birini hedef aldı. Dubai Hükümeti Medya Ofisi, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınması için sivil savunma ekiplerinin çalıştığını duyurdu.
YAKIT TANKLARINDAN BİRİ HEDEF ALINDI
Açıklamada, "Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) civarında meydana gelen bir drone kazası, yakıt tanklarından birini etkiledi. Dubai Sivil Savunma ekipleri şu anda yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi" ifadelerine yer verildi.
A drone incident in the vicinity of Dubai International Airport (DXB) affected one of the fuel tanks. Dubai Civil Defence teams are currently working to bring the fire under control. No injuries have been reported so far.
— Dubai Media Office (@DXBMediaOffice) March 16, 2026
Daha sonra yapılan bir güncellemede ekiplerin yangına müdahalesinin devam ettiği, halen yaralanma olmadığı tekrar bildirildi.
İRAN'IN MİSİLLEMELERİ SÜRÜYOR
İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına misilleme kapsamında 28 Şubat'tan bu yana 7 Arap ülkesindeki ABD üsleri ile kritik noktalara füze ve İHA saldırıları düzenliyor.
UÇAKLAR İNİŞ YAPAMADI
Patlamanın ardından uçuş takip sitelerinde uçakların Dubai Uluslararası Havalimanı'na iniş yapamadığı gözlemlendi.