Şili'de turist teknesi battı: 7 kişi hayatını kaybetti
Güney Amerika ülkesi Şili'de, kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıyan bir turist teknesi batmak suretiyle büyük bir faciaya yol açtı. Olay, Osorno Eyaleti’ne bağlı Bahia Mansa koyunda gerçekleşti.
AŞIRI YÜK VE MOTOR ARIZASI KAZAYA NEDEN OLDU
Tekne, aşırı doluluk ve motor arızası nedeniyle kayalara çarptı. Çarpmanın ardından batmaya başlayan tekne, 7 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Şans eseri, yetkililerin hızlı müdahalesi ile 27 yolcu kurtarıldı.
KAPTAN GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından başlatılan soruşturmada, teknenin kaptanı 34 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Polis, kazanın sebepleri arasında teknenin kapasitesinin üzerinde yolcu taşınmasının ve motor arızasının etkili olduğunu belirtti.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Yetkililer, kazayla ilgili daha ayrıntılı incelemelerini sürdürürken, olayın sorumlularının tespiti için çalışmalarını hızlandırdı.