Rusya'dan Ukrayna'ya: Askerlerimizi zehirlediler
Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna'yı, Ukrayna'nın güneydoğu bölgesi Zaporijya'nın Rusya kontrolündeki kısmında bazı askerlerini zehirlemekle suçladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de bu iddalara cevaben yaptığı açıklamada, sözkonusu zehirlenmenin Rus güçlerinin tarihi geçmiş konserve et yemesinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığı 31 Temmuz'da bir dizi Rus askerinin ciddi zehirlenme belirtileriyle askeri hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Yapılan testlerde vücutlarında, zehirli bir maddeye rastlandığı belirtildi. Bakanlık askerlerin vücutlarında B tipi botulinum zehrine rastlandığı bilgisini verdi.
Saldo soruşturması
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın işgal altındaki Herson bölgesinde Rusya tarafından görevlendirilen Vladimir Saldo'nun hastalandığı olayla ilgili ek bir soruşturma yürütüldüğünü de açıkladı. Herson'un eski belediye başkanı olan ve Rus birliklerinin mart ayı başında kontrolünü ele geçirmesiyle bölgenin başına getirilen Saldo, Ağustos ayı başında hastalanmıştı.
'Kimyasal terörizm'
Rusya Savunma Bakanlığı, sözkonusu iddialara yönelik açıklamasında, "Rusya, Vladimir Zelenski rejimi tarafından yürütülen kimyasal terörizmi ortaya çıkaracak kanıtları hazırlıyor" denildi. Açıklamada kaç Rus askerinin zehirlendiği ya da mevcut durumlarının ne olduğuna dair bilgi verilmedi.
Ukrayna'dan iddialara cevap
İngiliz haber ajansı Reuters'ın aktardığına göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı ajansın konuyla ilgili sorularına hemen dönüş sağlamadı ancak İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşçenko, Telegram üzerinden Rusya'nın iddiasını yorumladı. Geraşçenko, "Bakanlık (Rusya Savunma Bakanlığı) zehirlenmenin botulinum toksininin sıklıkla bulunduğu son kullanma tarihi geçmiş konserve etten kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusuna açıklık getirmiyor. Ukrayna'nın işgalinin ilk günlerinden bu yana işgalci güçler tarafından gecikmiş tayınlardan yoğun bir şekilde şikayet edilmektedir" dedi.
halktv.com.tr // Dış Haberler
Rusya'yı sarsan suikast: Babasının aracını kullanan Dugina öldü
Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü yaklaşıyor... Zelenski: Çirkin bir saldırıya karşı uyanık olun