Rusya’dan 3’üncü Dünya Savaşı vurgulu İran açıklaması

Rusya’dan 3’üncü Dünya Savaşı vurgulu İran açıklaması
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası Tahran'ın nükleer silah geliştirme çabalarını iki katına çıkaracağını söyledi. Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikasını sürdürmesi halinde 3. Dünya Savaşı'nın kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin Rus haber ajansı TASS'a açıklamalarda bulundu. Medvedev, ABD'nin İran'a saldırarak Amerikalıları tehlikeye attığını vurguladı.

NÜKLEER SİLAH UYARISI

Medvedev, "İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarını iki katına çıkaracağına artık hiç şüphe yok" ifadesini kullandı. Rus yetkili, Tahran'ın bu adımının bölgesel dengeleri değiştirebileceğine dikkat çekti.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI TEHDİDİ

Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlaması için artık küçük bir olayın tetikleyici olabileceğini dile getiren Medvedev, "Trump, çılgın ve suçlu politikasını sürdürürse, şüphesiz başlayacaktır" dedi. Medvedev, Avrupa Birliği'ni de eleştirerek İran konusunda "ABD'nin vasalı" gibi hareket ettiklerini belirtti ve "Bu, ABD ve müttefiklerinin küresel hakimiyetlerini korumak için verdiği bir savaş. Domuzlar yemliklerini bırakmak istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

‘ABD RUSYA’DAN KORKUYOR’

ABD'nin Rusya'dan korktuğu değerlendirmesinde bulunan Medvedev, nükleer bir çatışmanın tehlikesinin bilindiğini ve bunun da Rusya'nın garantisi olduğunu kaydetti.

(AA)

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi