Rusya'da bir Türk genci manşetlerde: Nehre atılan hamile kadını kurtardı

Rusya'da bir Türk genci manşetlerde: Nehre atılan hamile kadını kurtardı
Rusya’da bir Türk vatandaşı, köprüden nehre atılıp öldürülmek istenen hamile bir kadını kurtarmasıyla, "günün kahramanı" olarak medyanın gündeminde.

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre, Rusya’nın Kolıma bölgesine iş ziyareti için giden İmam Atalay isimli Türk vatandaşı, nehirde boğulmak üzere olan üç aylık hamile bir kadını kurtardı.

Uzun süredir Rusya’da yaşayan ve mekanik ustabaşı olarak çalışan 34 yaşındaki Atalay, Türk arkadaşlarıyla birlikte balık tutmak için gittikleri Ola adlı kasabada geç saatte kadar vakit geçirirken, umulmadık bir olayın önce tanığı, sonra da "kahramanı" oldu.

Nehrin karşısındaki köprüye üç kişilik bir grup geldi: 16 yaşındaki Arina, 17 yaşındaki sevgilisi Ivan ve 18 yaşındaki hamile arkadaşları Viktoria. Göörgü tanıklarının ifadesine göre İvan, Viktoriya'yı bir anda kaldırarak nehre attı.

İmam Atalay o an yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bir anda bir çığlık, feryat duyduk. Yardım etmek için köprüden yaklaşık 600 metre uzaklaşan kadına doğru koşup nehre atladım, akıntı kuvvetliydi, kıza ulaşmak zordu. Ben kıyıya doğru çekerken, etrafta yetişenler de yardım etti ve kurtarmayı başardık."

K. Pravda, "Olay yaşanıren kıyı insanlarla doluydu ama sadece o kendini suya attı: Kolıma'da köprüden atılan hamile kızı bir Türk vatandaşı kurtardı" diye yazdı.

Olayın ardından İmam Atalay ve diğer Türk arkadaşları ile buluşan Viktoria hepsine teşekkür ederek, "Hayatımı size borçluyum" dedi. Gazeteye konuşan Türk gençleri ise, "Görevimizi yaptık, olayın kayıp olmadan bitmesi en büyük sevincimiz" dedileri.

Viktoria adlı kadının durumunun iyi olduğu, bebeğinin de iyi durumda olduğu bildirildi. İvan ve sevgilisi Arina, cinayete teşebbüs suçundan gözaltına alındılar.

Savcılık açıklamasına göre, Ivan adlı şahıs aralarında kiralı bir daire ve para alacağı konusunda ihtilaf olan kadının boğularak öleceğini ve cesedinin akıntıyla kaybolacağını umdu.

Adından övgüyle söz edilen Adıyaman doğumlu olan Atalay'ın 2009'dan beri Rusya'da yaşadığı ve Magadan yakınlarındaki uluslararası havalimanı inşaatında çalıştığı da kaydedildi.