Neron'un kayıp tiyatrosu bulundu

Neron'un kayıp tiyatrosu bulundu
Tarihin en vahşi figürlerinden biri olan Roma İmparatoru Neron'un kayıp tiyatrosunun bulunduğu bildirildi. Arkeologlar, annesiyle ensest ilişki yaşayan, iki karısını öldüren ve Roma yanarken keman çaldığı idda edilen tiranın tiyatrosunun Vatikan'a yakın Palazzo della Rovere adlı yapının duvarlarla çevrili bahçesinin altında olduğunu açıkladı.

Roma metinlerinde tarif edilen tiyatronun bulunmasını son derece önemli bir keşif olarak nitelendiren uzmanlar, mermer sütunlar ve altın varaklarla süslenmiş sıvalardan kazı yapılan yerin Neron'un tiyatrosu olduğu sonucuna vardılar. Sanata düşkün olduğu bilinen ve kendisi de bir pandomimci olan Neron’un da bu tiyatroda sahneye çıktığı tahmin ediliyor.

Tiyatro, antik metinlerde sadece Romalı yazar ve filozof Yaşlı Pliny tarafından tanımlanmış. Yaşlı Pliny, yapının doğru bir şekilde Tiber Nehri'nin hemen kıyısında olduğunu öne sürmüştü.

MS 54-68 yılları arasında hüküm sürmüş olan Roma'nın beşinci imparatoru Neron Claudius Caesar Augustus Germanicus tarihin en kanlı tiranlarından biri olarak tanınıyor. Saltanatının başlarında annesi Agrippina'nın tavsiyeleri ve yönlendirmeleriyle hareket etmiş, daha sonra onu öldürterek bağımsız bir şekilde hüküm sürmeye başlamıştır.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi