İtalya ile İran gerilimi tırmanıyor. Büyükelçi Dışişlerine çağrıldı

İtalya ile İran gerilimi tırmanıyor. Büyükelçi Dışişlerine çağrıldı
İtalyan bir gazetecinin haber için gittiği İran'da gözaltına alınmasının ardından İtalya ile İran gerilimi tırmanıyor. İranlı Büyükelçi Dışişlerine çağrıldı.

Haber yapmak için İran'da bulunan İtalyan bir gazetecinin İran makamlarınca gözaltına alınmasının ardından İtalya, İran'ın Roma Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, X hesabından yaptığı paylaşımda, İran'ın başkenti Tahran'da gözaltına alınan 29 yaşındaki İtalyan Gazeteci Cecilia Sala'ya ilişkin açıklama yaptı.

İTALYA İLE İRAN GERİLİMİ TIRMANIYOR

"Hükümet, Cecilia Sala'yı tutuklandığı ilk günden bu yana evine geri getirmek için aralıksız çalışmaktadır." ifadesini kullanan Tajani, İran'ın Roma Büyükelçisinin söz konusu olayı görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını kaydetti.

Tajani, "serbest kalana kadar Sala ve ailesinin yalnız bırakılmayacağına" vurguladı.

İtalyan gazeteci Sala, 19 Aralık'ta gazetecilik faaliyetleri kapsamında bulunduğu İran'da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınmadan önce 18 Aralık'ta yayınladığı son Instagram paylaşımında, kısa bir süre önce tutuklanan İranlı bir komedyen ile yaptığı röportajdan bahseden Sala'nın gözaltına alınma gerekçesinin bilinmediği kaydedilmişti.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Tahran'daki bir hapishanede tutulan Sala'nın bu süreçte iki telefon görüşmesi yapabildiği belirtilirken, İtalyan diplomatların gazetecinin yasal durumu ve tutukluluk koşullarını açıklığa kavuşturmak için çalıştığı bilgisi paylaşılmıştı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İran hükümetine İtalyan gazetecinin "derhal serbest bırakılması" talebinde bulunmuştu. İtalya'nın son hamlesi İran'ın Roma Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)