İsrail'in soykırımına karşı çıkan gazeteci İsviçre'de gözaltına alındı

Filistin'de İsrail'in yaptığı soykırım hakkında haberler yapan The Electronic Intifada'nın Direktörü, gazeteci ve aktivist Ali Abunimah, İsviçre'nin Zürih kentinde gözaltına alındı.
Bağımsız çevrim içi haber yayın organı "The Electronic Intifada" tarafından yapılan yazılı açıklamada, direktör Abunimah'ın, Zürih'teki bir etkinlikte yapacağı konuşma öncesi polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
KONUŞMACI OLARAK GİTTİĞİ ÜLKEDE GÖZALTINA ALINDI
Bazı etkinliklere konuşmacı olarak katılmak üzere 24 Ocak Cuma günü Zürih'e giden Abunimah'ın, ülkeye giriş yapmadan önce havalimanında bir saat sorgulandığı kaydedilen açıklamada, "Filistin'deki adaletsizliğe karşı konuşmak suç değildir. Gazetecilik suç değildir." ifadeleri kullanıldı.
THE ELECTRONİC INTIFADA YARDIMCI EDİTÖRÜ TUTUKLANMIŞTI
Geçtiğimiz yıl, İngiltere'de birkaç aktivist ve gazeteci "terörle mücadele" operasyonları kapsamında tutuklanmıştı. Tutulananlar arasında, The Electronic Intifada'nın yardımcı editörü olan ve evine baskın düzenlenerek bilgisayarlarına ve telefonlarına el konulan Asa Winstanley da bulunuyor.
