İran basını: Hürmüz Boğazı girişinde "düşman hedeflerine" operasyon

ABD ile İran arasında yeni uzlaşma beklentileri sürerken, İran basınından gelen "Hürmüz Boğazı girişinde düşman hedeflerine operasyon" haberi bölgedeki gerilimin tırmandığına işaret etti. Patlama seslerinin ardından Tahran'dan açıklama gelmedi.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
İran basını: Hürmüz Boğazı girişinde "düşman hedeflerine" operasyon

İran ve ABD arasında yeniden bir anlaşmanın gerçekleşmesi ve savaşın sona ermesi bekleniyordu. Ancak İran basınından duyurulan saldırı haberi anlaşma konusunda ilerlemenin tam anlamıyla gerçekleşmediğini yansıttı.

İran basını, Hürmüz Boğazı girişinde "düşman hedeflerine" yönelik bir operasyon düzenlendiğini bildirdi.

İran basını: Hürmüz Boğazı girişinde "düşman hedeflerine" operasyon - Resim : 1

İran'da yayımlanan haberlere göre, Hürmüz Boğazı yakınındaki Keşm Adası'ndan yerel saatle 21.40 sıralarında patlama sesleri duyuldu.

Tesnim Haber Ajansı, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, patlama seslerinin Hürmüz Boğazı'nın girişinde "düşman hedeflerine" yönelik gerçekleştirilen operasyondan kaynaklandığını öne sürdü.

Haberde, operasyona ilişkin kamuoyuna daha sonra ayrıntılı bilgi verileceği belirtildi. Olayla ilgili İranlı yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

GÜN İÇİNDEKİ GELİŞMELER

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran ile yaşanan gerilimin çözümü için askeri, ekonomik ve diplomatik tüm araçların kullanılacağını söyledi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Birinci Sekreteri Behnam Saidi, Umman ile uzlaşının Hürmüz Boğazı'nın açılması anlamına gelmediğini ve Boğaz'ın İran'a yönelik tehditler sona erene kadar kapalı kalacağını söyledi.

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Hürmüz Boğazı İran ABD