İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı
Uluslararası Ticaret Bakanlığının internet sitesinde ihracatçılara yapılan duyuruda, Rusya'ya bir dizi mal ve teknolojinin ihracatı, jet yakıtı, yakıt katkı maddeleri ile sterlin veya Avrupa Birliği (AB) cinsinden banknotların ihracatına ilişkin yasaklara yer verildi.
Demir-çelik ithalatına ilişkin teknik yardım, finansal hizmetler, fonlar ve aracılık hizmetlerinin sağlanmasıyla ilgili yeni yasakların da bulunduğu belirtildi.
Yasaklardan bazılarının Rusya ve Ukrayna hükümetinin kontrolü dışındaki bölgelerle ilgili olduğu kaydedildi.
Putin: Yaptırımlara rağmen Rus finans sistemini korumayı başardık
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, BRICS İş Forumu'nda çevrimiçi konuşma yapmıştı. Putin, yaptırımlara rağmen ülkesinin ekonomisini korumayı başardıklarını ifade ederek, Rus finans sistemini korumayı, vatandaşlara sosyal destek sunarak sanayi alanındaki duruma istikrar kazandırmaya başlamayı başardıklarını belirtmişti.
ABD’li bakan yardımcısı Rusya’ya yaptırımları görüşecek
Putin: Yaptırımlara rağmen Rus finans sistemini korumayı başardık