Genelkurmay başkanı itiraf etti: İsrail ordusu çöküyor

Genelkurmay başkanı itiraf etti: İsrail ordusu çöküyor
İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, ordunun büyük bir personel krizi içinde olduğunu belirterek, “Personel krizine çözüm bulmazsak ordu çökecek” uyarısında bulundu. İran ve Lübnan’da devam eden operasyonlar, Gazze’nin yarısının işgal altında tutulması ve Batı Şeria’daki yeni yerleşimlerin güvenliği nedeniyle artan görev sayısının asker sayısını aştığı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, güvenlik kabinesi toplantısında bakanlara uyarılarda bulundu. İran’a yönelik saldırılarını sürdürürken Lübnan’da da kara işgaline girişen İsrail ordusunun büyük bir personel krizi içinde olduğuna dikkat çekti.

PERSONEL KRİZİNİN BOYUTU

Zamir, “Daha fazla personele ve askere ihtiyacımız var; bir çözüm bulunmazsa ordu kendi içinde çökecek” diyerek uyardı. Zamir’in yanı sıra toplantıya katılan diğer üst düzey ordu yetkilileri de “Görev sayısı artarken asker sayısı azalıyor” ifadesini kullandı.

ARTAN GÖREV SAYISI, AZALAN ASKER

İran ve Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu yetkilileri, Gazze Şeridi’nin yarısının işgal altında tutulmasına ve işgal altındaki Batı Şeria’da kurulan yeni yerleşimlerin "güvenliğinin sağlanmasına" dikkat çekerek, buna bağlı artan personel ihtiyacına işaret etti. Ordu yetkilileri ayrıca, zorunlu askerlik süresinin uzatılmasına ilişkin kararın iptal edildiğini hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ve ABD, 28 Şubat’ta İran’a askeri saldırı başlatmış, İran da İsrail ile Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’deki ABD üslerine misillemelerde bulunmuştu. Çatışmaların dördüncü haftasında İsrail ordusu Lübnan’da kara işgalini genişletmiş, aynı zamanda Filistinlilere yönelik soykırım yürüttüğü Gazze ve Batı Şeria’daki askeri varlığını da sürdürmüştü. Bu gelişmeler, ordunun personel ihtiyacını artırmıştı.

(AA)

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi