Esir takasının ikinci turu başladı: Hamas 4 kadın askeri teslim etti

Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında Hamas, 4 İsrailli kadın askeri Kızılhaç ekibine teslim etti.

Hamas ve İsrail arasında Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 4 İsrailli kadın askeri Kızılhaç’a teslim etti. İsrail’in ise 200 Filistinli rehineyi serbest bırakacağı bildirildi.

Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli kadın askerlerin isimleri; Liri Albag, Karina Ariev, Danielle Gilboa ve Naama Levy olarak açıklandı. İsrail ise bunun karşılığında, hapishanede bulunan 200 Filistinli rehineyi serbest bırakacak.

whatsapp-image-2025-01-25-at-12-29-15.jpeg

İSRAİL ORDUSU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), esir takası için hazırlıkların tamamlandığını açıklarken yapılan açıklamada, "Rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının ikinci aşaması öncesinde Gazze Şeridi'nden İsrail'e dönen rehineleri almak için hazırlıklar tamamlandı.Geri dönen rehinelere, belirlenen ve hazırlanan ilk kabul noktalarında tıbbi bakım ve kişisel destek verilecek. Daha sonra hastanelere sevk edilerek ailelerine kavuşturulacaklar" ifadelerine yer vermişti.

Hamas ise, Kızılhaç'a teslim edilecek rehinlerin isimlerini açıklamıştı.

hamas-4-israilli-kadin-esiri-kizilhac-532131-157617.jpg

NELER OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşmanın birinci aşaması kapsamında 3 İsrailli kadın esiri Kızılhaç ekibine teslim etmişti. İsrail hapishanelerinde tutulan 90 Filistinli de işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ofer Askeri Cezaevinden serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)