Devrim Muhafızları doğruladı: Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri öldürüldü

Devrim Muhafızları doğruladı: Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri öldürüldü
İran Devrim Muhafızları, ABD ve İsrail’in düzenlediği saldırılarda Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri’nin hayatını kaybettiğini resmen doğruladı. Daha önce Washington ve Tel Aviv tarafından duyurulan ölüm, Tahran yönetimi tarafından ilk kez kabul edilmiş oldu.

İran Devrim Muhafızları, ülkeye yönelik ABD ve İsrail saldırılarında üst düzey bir kayıp verildiğini resmen açıkladı. Yapılan duyuruda, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri’nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tahran’dan gelen bu açıklama, ABD ve İsrail tarafından dört gün önce yapılan duyuruları doğrulamış oldu. Washington ve Tel Aviv yönetimleri, saldırıların ardından Tengsiri’nin hedef alındığını ve öldürüldüğünü öne sürmüş, ancak İran tarafı bu iddiaları uzun süre ne doğrulamış ne de yalanlamıştı.

GÖREV BAŞINDA HEDEF ALINDI

İran Devrim Muhafızları’nın açıklamasında, Tengsiri’nin “görevi başında hayatını kaybettiği” ifade edilirken, saldırının detaylarına ilişkin kapsamlı bilgi verilmedi. Ancak İran basını, saldırının hassas askeri noktaları hedef aldığını ve üst düzey komuta kademesine yönelik planlı bir operasyon olduğunu aktardı.

HÜRMÜZ BOĞAZI'NI KONTROL EDİYORDU

2024/04/13/hurmuz-bogazi.jpg

Tengsiri, İran’ın Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı’ndaki askeri faaliyetlerinden sorumlu en kritik isimlerden biri olarak biliniyordu. Özellikle deniz trafiği üzerindeki stratejik hamleleri ve ABD donanmasına karşı sert söylemleriyle öne çıkan Tengsiri’nin ölümü, İran askeri yapısında önemli bir boşluk yaratabilecek gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi