Başbakan, Esad'la son görüşmesini açıkladı
Suriye'de HTŞ (Heyet Tahrir Şam) öncülüğündeki gruplar 27 Kasım'dan bu yana Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu ile çatışıyordu. Suriye'deki silahlı gruplar bugün sabah saatleri itibarıyla başkent Şam'ın kontrolünü ele geçirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ise Suriye'yi terk ettiği öne sürüldü.
Beşar Esad'ın durumuna ilişkin Al Arabiya'ya açıklamalar yapan Suriye Başbakanı Muhammed Gazi El Celali, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile son konuşmasının dün akşam olduğunu ve Esad'ın nerede olduğu hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.
DEVİR İÇİN OTELE GÖTÜRÜLDÜ
Sosyal medyada yayılan görüntülerde, Suriye'deki Beşar Esad hükümetinde Başbakan olan Celali, başkent Şam'da silahlı kişiler tarafından 'hükümet yetkisini devretmek üzere bir otele götürülürken' görüldü.
Evinden alındığı öne sürülen Celali'nin daha sonra bir kişiyle birlikte siyah bir araca bindiği görüldü. CNN International'da yer alan habere göre, videoda bir kişi şöyle dedi: "Eski başbakan, bir toplantı ve ülkenin kurumlarını Özgür Ordu'ya devretmek için Huaran halkından 5'inci Kolordu ile birlikte otele gidiyor."
"HALKIN SEÇECEĞİ HÜKÜMETLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"
Başbakan Celali, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Suriye'de halkın seçeceği bir hükümetle çalışmaya hazır olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıklamıştı.. Kamu mallarına zarar verilmemesi yönünde çağrı yapan Celali, "Kimseye dokunmayacağını söyleyen ve bize elini uzatan muhaliflere elimizi uzatıyoruz" demişti.
Beşar Esad ülkesi Suriye'den kaçtı
Celali, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Suriye tüm Suriyelilerin. Bu ülke normal bir ülke olabilir, bu ülke komşularıyla ve dünyayla iyi ilişkiler kurabilir. Bu tercih, Suriye halkının seçeceği yönetime kalmış. Biz, seçilecek yeni yönetimle işbirliğine hazırız. Onlara her türlü desteği sağlayıp devlet dosyalarını kolayca onlara aktarmaya hazırız"