ABD'den 'Türkiye' açıklaması: Tam angajman içindeydik
Gizliliği koruyan bir ABD yetkilisi, gazetecilere Suriye'deki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yetkili, şu anda odak noktalarının "yeni bir Suriye" kurmak ve Esad rejiminden uzaklaşmak olduğunu belirterek, herkesin daha iyi bir Suriye için ortak bir çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, Türkiye ve ABD'nin bu süreçte tamamen uyum içinde hareket ettiğini ifade eden yetkili, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Türk mevkidaşlarıyla düzenli olarak görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi ve bu görüşmelerin olumlu etkilerine dikkat çekti.
HTŞ ile ilişkiler hakkında ise, grubun Suriye'deki geçiş sürecinde önemli bir rol oynayacağına dikkat çeken yetkili, ABD'nin bu ilişkileri "ABD çıkarları" doğrultusunda ve uygun bir biçimde yöneteceğini belirtti. Ayrıca, HTŞ yetkililerinin açıklamalarının pratikte nasıl bir sonuç doğuracağına dair belirsizliklerin bulunduğuna işaret etti.