ABD Filistin devlet yetkililerine vize vermeyecek

ABD Filistin devlet yetkililerine vize vermeyecek
ABD, Filistin Devlet yetkilileri ile Filistin Kurtuluş Örgütü mensuplarına yaptırım uygulayacağını duyurdu. Filistin devlet yetkililerine ABD vizesi verilmeyecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Filistin Devleti ve Filistin Kurtuluş Örgütü yetkililerine yaptırım uygulanacağını duyurdu. Buna göre Filistin Devleti yetkililerine ABD vizesi verilmeyecek.

DİPLOMATLARA VİZE VERİLMEYECEK

Karara gerekçe olarak Filistin’in İsrail’le olan “çatışmayı” uluslararası seviyeye taşımaya çalışması ve bu bağlamda Uluslararası Adalet Divanı’na başvurması gösterildi. Gerekçede Filistin Devleti’nin şiddeti körükleme ile yüceltmeyi ve ABD’nin “terörist” olarak tanımladığı kişilerle finansal ilişkilerini sürdürdüğü iddia edildi. Bu kapsamda Filistin Devleti ile Filistin Kurtuluş Örgütü mensuplarına ABD vizesi verilmeyeceğini açıkladı.

İSRAİL İŞGALİNİ MAHKEMEYE TAŞIMAK SUÇ SAYILDI

Bu yaptırım ABD-İsrail’e karşı Batı dünyasının Filistin Devleti’nin tanınmasına yönelik artan baskılarının ardından geldi. Filistin Devleti’nin Batı Şeria’da İsrail işgali altında olan topraklarına ilişkin durumun uluslararası mahkemelere taşınması ihlal olarak nitelendirildi.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi