2000 ABD Askeri Gazze'ye mi Girecek?

2000 ABD Askeri Gazze'ye mi Girecek?
İsrail Filistin savaşının en kanlı günleri yaşanıyor. İsrail'in dün akşam saatlerinde yaptığı saldırıda 500'e yakın insan hayatını kaybetmişti. Saldırıya ilişkin dünyadan pek çok dikkat çeken eleştiri ve yorum geldi. Bu yaşananlar sonrası ABD'den krizi tırmandıracak bir hamle geldi. Pentagon'un, 2000 askere 'hazır ol' emri verdiği iddialarını doğrulandı.

Hamas'ın saldırısına İsrail'in Gazze'yi hedef alan ağır misillemesiyle tetiklenensavaşta on gün doldu, dünya silahların susmasını beklerken bölgede her geçen dakika sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Pentagon, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de artan çatışmaya yanıt olarak ABD ordusunun 2.000 askerini konuşlandırma alarmına geçirdiğini duyurdu.

Açıklamada 'Ortadoğu'da gelişen güvenlik ortamına hızlı bir şekilde yanıt verebilmek için bir dizi birimi yüksek bir hazırlık durumuna geçirdik' denildi.

BIDEN ÜRDÜN'DE MISIR VE FİLİSTİNLİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEK

Ürdün Devlet Medyası, ülkenin Çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu ziyaretine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Biden, Ürdün'de Filistin ve Mısırlı yetkililerle temaslarda bulunacak.

BBC, "Gazze'de insani kriz yok mu?" şeklindeki soruya "Doğru" yanıtını veren İsrail ordu sözcüsünün insani krizi reddettiği yorumunu yaptı.7 Ekim'deki Hamas saldırısının hemen ardından Tel Aviv yönetimi zaten 2007'den bu yana abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ni tamamen kuşatma altına aldı. 41 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridine elektrik, su ve gaz sevkiyatı durdurulurken, savaş uçaklarının aralıksız devam eden bombardımanında 2 bin 800'den fazla insan hayatını kaybetti.

Gazze'nin kuzeyindeki 1,1 milyon insandan güneye gitmelerini isteyen tahliye kararıyla birlikte, 400 bin insana ev sahipliği yapan Han Yunus'un nüfusu 1 milyonu buldu.

Dahası, İsrail jetleri güvenli alan ilan ettiği Gazze'nin güneyine hava saldırılarını kesmiş değil. Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gece gerçekleşen bombardımanda, Gazze'nin güney bölgelerinde en az 71 kişi yaşamını yitirdi.

IDF: BIDEN'IN ZİYARETİ KARA HAREKATINI ETKİLEMEYECEK

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü, ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın İsrail'e yapacağı ziyaretin Gazze'deki kara operasyonunu geciktirmesini veya karmaşık hale getirmesini beklemediğini söyledi

Etiketler :