Dünya'daki yaşam zannettiğimizden daha eski olabilir !

Dünya'daki yaşam zannettiğimizden daha eski olabilir !
Cardiff Üniversitesi'nden bir ekip tarafından yürütülen yeni bir araştırma makalesi, biyolojik evrimin 2,1 milyar yıl öncesine dayandığı belirtilen bir veri buldu.

Bilim insanları genel olarak hayvanların Dünya'da ilk kez 635 milyon yıl önce ortaya çıktığı görüşündeydi ancak Cardiff Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi tarafından yürütülen son çalışma, çok daha eski bir ekosistemin işaretlerini buldu. Ekosistem Gabon yakınlarındaki Franceville bölgesinde bulundu. Araştırma, karmaşık yaşamın evrimindeki ilk deneylerin çevresel kanıtları ve iki kıtanın çarpışmasından sonra ortaya çıkan eşsiz su altı volkanik aktivitesini ortaya çıkarıyor. Bilim adamları, 2,1 milyar yıl öncesine ait büyük makroorganizma fosillerinin geçerliliğini henüz nitelikli biçimde araştırmakta.

Cardiff Üniversitesi Yer ve Çevre Bilimleri Okulu'nda makalenin baş yazarı, Dr. Ernest Chi Fru araştırma hakkında “ Denizdeki fosfor ve deniz suyundaki oksijen konsantrasyonundaki artışların, yaklaşık 635 milyon yıl önceki biyolojik evrimin bir bölümüyle bağlantılı olduğunu zaten biliyoruz. Çalışmamız kayıtlara 2,1 milyar yıl önceki, çok daha erken bir dönemi daha ekliyor. İlk girişim yayılmayı başaramasa da, ikincisi bugün Dünya'da gördüğümüz hayvan biyoçeşitliliğini yaratmaya devam etti” dedi.

Araştırmacılara göre yaşam formları şu anda küresel bir yer edinemedi. Bunun nedeni su kütlesinin sınırlı doğası ve milyarlarca yıl sonra var olan düşmanca koşullardı. Araştırmacılar bunun Dünya'daki karmaşık yaşamın olası iki aşamalı evrimine işaret ettiğine inanıyor.