‘2021 Hacı Bektaş Veli Yılı’ genelgesi yayımlandı

‘2021 Hacı Bektaş Veli Yılı’ genelgesi yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile ‘2021 Hacı Bektaş Veli Yılı’ kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte 2021 yılı 'Hacı Bektaş Veli Yılı' oldu. Genelgede, Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yılı olan 2021 yılının, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığı da belirtildi. 

Erdoğan, şöyle dedi:

"Hacı Bektaş Veli’nin insan sevgisine, hoşgörüye ve barışa dayalı, geniş kitleleri etkileyen düşünceleri Anadolu’da toplumsal kimlik ve birliğin oluşmasına ve sürdürülmesine önemli katkılar sağlamıştır.

Anadolu’dan Balkanlar’a kadar geniş bir coğrafyada, kendinden sonraki nesillerin yolunu aydınlatmaya devam eden Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Mevlana gibi düşünür ve gönül insanlarının inanç, ahlak, hoşgörü, sevgi ve saygıyı esas alan yaşam felsefeleri, birlik ve beraberlik anlayışının yerleşmesinde bugün de merkezi bir rol oynamaya devam etmektedir.

Hacı Bektaş Veli’nin hem ülkemiz hem de dünya için ne denli büyük bir değer olduğunun güçlü bir biçimde vurgulanması, kıymetli düşüncelerinin gelecek nesiller tarafından anlaşılıp benimsenmesi amacıyla 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir."

 

Etiketler :