Hakan Çelenk

Hakan Çelenk

Hakan Çelenk hakkında

Hakan Çelenk Kimdir?

Ordu'da doğdu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden 1990’da mezun oldu. Lisan eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun olarak tamamladı.

Meslek hayatı

Henüz üniversite öğrencisiyken 1994 senesinde Cumhuriyet Gazetesi haber merkezinde mesleğe ilk adımını atan Çelenk, 1997’de Yeni Yüzyıl gazetesine geçti.

Mesleğin her noktasında tecrübe sahibi

1999 senesinde Radikal Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Çelenk, burada, editör, gece sorumlusu, yazıişleri yönetmeni, yazıişleri müdür yardımcısı ve yazıişleri müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2012’den sonra Posta Gazetesi'nde editör ve köşe yazarı olarak meslek yaşamını sürdürdü. 2017'de Posta Gazetesi'ndeki işinden ayrıldı.

Bu ayrılıktan sonra 2 yıl diken.com.tr’de editör olarak çalışan ve çeşitli televizyonlarda siyasi analizlerine devam eden Hakan Çelenk salgın döneminde bir süre yayın yapan Haftalık Gazete’nin de sorumlu yazıişleri müdürüydü.

Yalnızca halktv.com.tr'de

2021 senesinin Şubat ayı itibariyle halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Hakan Çelenk, okurlarıyla yine halktv.com.tr'de buluşmaktadır. Aynı zamanda, HalkTV'de Özlem Gürses, İpek Özbey ve İsmail Saymaz ile beraber 'Perdenin Önü Arkası' programında izyecilerle buluşmakta ve gündeme dair yorumlarını yapmaktadır.