Yeşaya Kitabı Nedir? Yeşaya Kehaneti Ne Demek?

Yeşaya Kitabı Nedir? Yeşaya Kehaneti Ne Demek?
Hamas'ın 7 Ekim saldırılarının ardından Gazze'de katliama girişen İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, kara harekatına başlayacaklarını duyururken "Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz." dedi. Netanyahu'nun bu açıklamasını dinleyenler yeşaya kitabı nedir? Yeşaya kehaneti ne demek? sorularına yanıt arıyor.

Başbakan Netanyahu, bu planlanan kara harekatına işaret ederek Hamas'a karşı Tevrat'ın "Yeşaya" kitabındaki bir kehaneti göreceklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18)”

Yeşaya (İşaya) kehanetleri nelerdir?

Eski Ahit'in değerli bir parçası olan İşaya Kitabı, İncil’in de içinde bulunduğu Hristiyan Kutsal Kitabı’nın önemli bir bölümüdür. Bu kitap, İşaya'nın yaşadığı dönemdeki olayları ve kehanetleri ele alırken, İsrail'in ve Yahudi halkının geleceği hakkında kehanetlerde bulunur.

Mesih'in Gelişi: İşaya, gelecekteki Mesih'in (İsa) gelişini ve O'nun insanlık için kurtuluş getireceğini kehanet eder. Bu kehanetler, İsa'nın doğumu, hizmeti ve çarmıha gerilişi gibi olayları öngörür.

İsrail'in Geleceği: İşaya, İsrail halkının tarih boyunca yaşayacağı zorluklardan ve sürgünden bahseder, ancak sonunda Tanrı'nın onları kurtaracağını ve topraklarına geri getireceğini kehanet eder.

Adalet ve Doğruluk: İşaya, adaletin ve doğruluğun önemini vurgular ve insanları Tanrı'nın yollarını izlemeye çağırır.

İnsanlık ve Yaratılış: İşaya, yaratılışın ve insanlığın önemini ele alır ve Tanrı'nın yaratıklarına olan sevgisini yansıtır.

Etiketler :