Uzmanlar Ortaya Koydu! Kan Nakli Gerektiren Ameliyatlardan Sonra Karakter Neden Değişir?
Araştırmacılar, 1970'lerden itibaren donörler ve kan nakli alan hastalar hakkında bilgi içeren İsveç-Danimarka veri tabanından yararlandı; bir milyondan fazla hasta dahil edildi.
Hücresel hafıza adı verilen yeni ortaya çıkan bir alanı inceleyen bilim adamları, organ nakli veya kan nakli sonrasında kişilik aktarımının sadece hayal ürünü olmadığını söylüyorlar. Colorado Üniversitesi'nde psikiyatri alanında yardımcı klinik profesör olan Dr. Mitchell Liester, Medical Hypotheses dergisindeki 2019 tarihli bir makalesinde, 'donörün hayatındaki anıların, bağışlanan kalbin hücrelerinde saklandığı ve daha sonra kalp tarafından 'hatırlandığı' fikrini ortaya attı. bir nakli takiben alıcı'.
Bu size tuhaf gelse de, beş yıl önce bilim insanları, dokularını naklederek anıları bir salyangozdan diğerine başarılı bir şekilde naklettiklerini bildirmişlerdi. Bilim insanları, Aplysia californica adı verilen bir deniz salyangozu türünün kuyruklarına hafif elektrik şoku verdi. Bunlar, salyangozların kendilerini zarardan korumak için kasıldıkları savunma amaçlı geri çekilme refleksini daha belirgin hale getirdi.
Şok geçiren salyangozlar uyarıdan kaçmayı öğrenmişlerdi. Şok alan kişiler, kuyrukları vurulduğunda 50 saniye boyunca defansif olarak kasılırken, darbe almayanlar yalnızca bir saniye boyunca kasıldı. Ancak şoklanmamış salyangozlara, şoklanmış salyangozlardan nakil yapıldıktan sonra, şoklandığında 50 saniye boyunca kasıldılar.
Çalışmanın yazarlarından Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan David Glanzman, sonucun 'sanki hafızayı aktarmışız gibi' olduğunu söyledi.