Üsküp böreği nasıl yapılır: İşte Üsküp böreği tarifi

Ülkemizde mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri de börekler. Çok yenildiğinde kilo aldırsa da uzak durmak hiç kolay değil... Makedonya'dan mutfağımza misafir olan Üsküp böreği de kabak ve peynirle muazzam bir lezzet. İşte tarifi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2019 19:48
Üsküp böreği nasıl yapılır: İşte Üsküp böreği tarifi

Makedonya’dan sofralarımıza misafir olan Üsküp böreği. Kabak ve peynirle yapılan bu enfes böreğin tarifini aşağıda sizinle paylaşıyoruz. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…

ÜSKÜP BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  •     3 adet yumurta
  •     1 su bardağı sıvı yağ
  •     1 su bardağı süt
  •     2 su bardağı un
  •     1 adet kabak
  •     1 su bardağı beyaz peynir
  •     1,5 çay kaşığı karbonat
  •     1 demet maydanoz

Üzeri için:

  •     1 adet yumurta sarısı
  •     2 yemek kaşığı susam

ÜSKÜP BÖREĞİ NASIL HAZIRLANIR?

  • Kabağı soyup rendeleyin.
  • Beyaz peyniri de rendeleyin.
  • Maydanozu ince ince doğrayın.
  • Yumurta, süt ve sıvı yağı geniş bir kasede çırpın.
  • Üzerine unu ekleyip yeniden karıştırın.
  • Rendelediğiniz kabak ve peyniri, doğradığınız maydanozu ve karbonatı hamura ilave edin ve homojen bir hale gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
  • Fırın kabını yağlayıp boza kıvamındaki hamurunuzu dökün ve üzerini spatulayla düzeltin.
  • Yumurtanın sarısını hamurun üzerine fırçayla sürün ve yumurta serpin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Tepsiyi fırına verin ve 30 dakika kadar pişirin.
  • Böreğiniz hazır. İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!