Tansiyonu ve kabızlığı olanlar bu meyveyi yemeli...

Tansiyonu ve kabızlığı olanlar bu meyveyi yemeli...
Detoks için bilinen en popüler besinler salatalık, nane, maydanoz, tarçındır ancak bu sıralamada oldukça önemli yer tutan bir meyve genellikle unutulur. Kayısı! Hayatınızda daha fazla kayısı tüketmeniz için çok önemli nedenlerimiz var…

Kayısı, kan basıncını ve bağırsak fonksiyonunu normalleştirmeye yardımcı olur.
Kayısı yeterli miktarda beta-karoten, lutein ve zeaksantin içeriyor ve bu maddeler, hücreleri hasardan koruyan güçlü antioksidanlardır.

kayisi.jpg

  • Kayısı, antioksidanlara ek olarak obezite, kalp hastalıkları vb. Çeşitli kronik hastalıklarla ilişkili oksidatif stresi azaltabilen flavonoidler içerir, ayrıca A, C ve E vitaminleri açısından zengindir.
  • Görme ve göz sağlığı. Bu meyvelerin içerdiği A ve E vitaminleri, beta-karoten, lutein ve zeaksantin, gözleri oksidatif stresten korur.
  • Cilt durumunu iyileştirir. Kayısının içerdiği antioksidanların etkileri sayesinde cilt, güneşin ultraviyole ışınları, sigara ve kirli hava gibi zararlı etkenlerden daha iyi korunur.
  • Kan basıncını normalleştirmeye yardımcı olur. Kayısı, vücudun sıvı dengesinin ve kan basıncının düzenlenmesinde önemli rol oynayan potasyum içerir.
  • Bağırsak fonksiyonunu iyileştirir. Bir bardak (165 gram) doğranmış kayısı 3.3 gram lif içerir, bu da erkekler için günlük ihtiyacın %8.6'sı ve kadınlar için %13.2'sidir. Lif açısından zengin bir diyet, sağlıklı bağırsak florasının gelişimi ve iyi sindirim için faydalıdır.
  • Karaciğeri korur. Kayısı, karaciğer iltihabına neden olan oksidatif strese karşı korur.