Soğan ve sarımsağı sakın birlikte pişirmeyin!
Yemek yapmak belki de en eğlenceli unsurlardan biridir. Mutfakta hem yemek yaparak hem de yemek yiyerek bolca zaman geçiririz. Her yemeğin kendine özgü püf noktaları vardır. Bu püf noktaları öğrenmek için araştırma yaparız. Bazen püf noktalara gerek kalmadan ‘kendi bildiğimiz en doğrusudur’ diyebiliriz. Ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var.
Soğan ve sarımsak girdiği her yemeği lezzetlendiren hem lezzetli hem de şifa kaynağıdır. Genellikle çoğu yemekte de birlikte kullanılır. Bu ikili lezzetinden asla ödün vermez. Bir arada tüketilince faydaları da saymakla bitmez. Bu haberi okuduktan sonra soğan ve sarımsağı bir arada kavurmaktan vazgeçeceksiniz.
SOĞAN VE SARIMSAĞI BİR ARADA PİŞİRMEYİN! ÇÜNKÜ…
Genellikle soğan pişirirken daha faydalı ve daha lezzetli olması adına birkaç diş sarımsak ilave ederiz. Bilinçsizce yaptığımız bu hata aslında sarımsaktaki tüm besin ve vitaminlerin kaybına neden olur. Böylece sarımsağın faydalarından yararlanamayız. Her ikisinin de faydalarını almak için, yemek yaparken soğan ve sarımsağı ayrı ayrı pişirin.
Bir yemek için hem sarımsak hem de soğana ihtiyacınız varsa önce soğanların yumuşamasını bekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra tencereye atın. Soğanlar sarımsağa göre daha uzun sürede kavrulur. Eğer ikisini birlikte pişirirseniz sarımsaklar yanar ve içeriğindeki tüm vitamin değerleri sıfırlanır. Bunu önlemek adına soğan ve sarımsağı bir arada pişirmek yerine mutlaka ayrı pişirin.