Radyatörlerin aralarındaki tozların pipetle nasıl temizlendiğine şaşıracaksınız...
Radyatörlerin arada bir temizlenmesi gerekir. Isıtma elemanlarının üzerinde, radyatörlerin üzerinde ve arkalarında biriken tozların temizlenmesi gerekmektedir. Genellikle, ısıtma açıldığında odadaki havaya salınan mutfaktan gelen kir ve yağ ile ilişkilendirilir.
Radyatörler pipetle nasıl temizlenir?
Isıtmadaki boşluklara girmenin zor olduğu ısıtma elemanlarının daha kolay temizlenmesi için elektrikli süpürge, yapışkan bant ve pipet kullanın. Pipetleri elektrikli süpürgenin ağzına yapıştırın ve ulaşılması en zor yerleri süpürmek için uzatılmış boruyu kullanın. Mobilya, araba ve ulaşılması zor tüm yerlerin temizliğinde de aynı yöntemi kullanabilirsiniz.
Radyatör saç kurutma makinesiyle nasıl temizlenir?
Radyatördeki tüm boşluklardaki toz ve kiri yukarıdan bir saç kurutma makinesi kullanarak temizleyin. Aynı zamanda radyatörün altına elektrikli süpürgeyi de açık tutun, aksi takdirde toz odaya üflenmez. Üstünde ızgara bulunan bir radyatörden temizlik yaparken ızgarayı çıkarmanızı öneririz.
Elbise askısı ve eski bir havlu kullanarak radyatör nasıl temizlenir?
Elbise askısının ısıtma çubukları arasındaki boşluklara girmesi daha kolaydır. Elbise askısını sabunlu suya batırılmış bir bezle sarın. Bezi zaman zaman çıkarın, suyla yıkayın ve tekrar askıya sarın. Radyatörün arasına sokacağınız ıslak ve sıkılmış eski bir havluyla radyatörün kaburgalarının arasına girebilir ve radyatörü ileri geri hareket ettirerek kademeli olarak temizleyebilirsiniz.
Radyatör şişe fırçasıyla nasıl temizlenir?
Bir şişe fırçası kanatlı radyatörleri temizlemenize yardımcı olacaktır. Farklı boyut ve türde fırçalar kullanabilirsiniz. Tüm köşelere ulaşacak şekilde en az 3 boyut hazırlayın. Radyatör yağlı ise nemlendirip deterjan da kullanabilirsiniz.
Radyatör fırçasıyla radyatör nasıl temizlenir?
Radyatörler için özel uzun fırçaları ev eşyaları satılan yerlerden alabilirsiniz. Isıtma elemanlarını bunlarla çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.