Posasız gıdalarla beslenme kabızlığa neden oluyor

Posasız gıdalarla beslenme de buna bir sebep teşkil eder. Ayrıca yetersiz su alınması kabızlığın en mühim sebeplerindendir. Yine hareketsizlik, dışkılama isteğini baskılamada zemin olabilir. Spor aktiviteleri ile birlikte lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini göstermektedir. Aslında en önemli detay kabızlığın bir hastalığın işareti olabileceğinin ya da kendi ile beraber bazı hastalıkları getirebilme durumunun göz ardı edilmesidir.
Bu nedenle sonbahar ve kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kurubaklagillerin, kepekli tahılların (esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna gibi…) ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Günde 10 - 13 bardak su içilmesi de kabızlığı önlemeye yardımcı olacaktır. Kabızlığı gidermeye yardımcı olmak için rezene çayından da faydalanabilirsiniz.Ayrıca kuru kayısı,kuru erik ve kuru incir de kabızlığa karşı akla gelen doğal çözümler arasındadır.”