Popüler bir sebzenin kabuklarıyla ısıtıcınızdaki kireçten tamamen kurtulun...
Bir su ısıtıcısından kireç nasıl kaldırılır? İşte en etkili ev ilaçları
Su ısıtıcısının kirecini çözme
Su ısıtıcısının kirecinin temizlenmesi düzenli olarak yapılmalıdır. Kabın tabanında ve duvarlarında ve elektrikli cihazlarda, çoğunlukla ısıtıcının üzerinde biriken kireç, yalnızca estetik bir sorun değildir. Su ısıtıcısındaki kireç tabakası ne kadar kalınsa, klasik veya elektrikli su ısıtıcısı kullanmamıza bakılmaksızın, enerji tüketimi arttıkça suyu kaynatma işlemi de o kadar yavaş ve pahalı olur. Ayrıca kireçli bir çaydanlıkta kaynatılan su çoğu zaman bulanıklaşır ve kireç en sevdiğimiz içeceğin tadını da etkileyebilir . Su ısıtıcısını düzenli olarak kireçten temizlemenin ne kadar önemli olduğuna kimseyi ikna etmeye gerek yok. Pek çok yol var, bu yüzden ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmeye değer.
Bir su ısıtıcısından kireç nasıl kaldırılır?
Peki su ısıtıcısındaki kireç nasıl kaldırılır? Su ısıtıcıların kirecini çözmek için poşetlerde hazır preparatlar ev kimyasalları mağazalarından satın alınabilir. Bu tip ürünler hem evde hem de profesyonel catering işletmelerinde kullanıma yöneliktir. Böyle bir durumda, üreticinin broşürde verilen tavsiyelerine kesinlikle uymalı ve özellikle evinizdeki hiç kimsenin su ısıtıcının içindeki temizleme solüsyonunu yanlışlıkla içmemesine dikkat etmelisiniz. Bu durumda, su ısıtıcısındaki kirecin giderilmesine yönelik ev yöntemleri çok daha güvenli görünmektedir. Çoğu büyükannelerimiz tarafından zaten biliniyor ve kullanılıyordu ve bu yöntemlerin etkinliğini kendiniz görmeye değer.
Kireçten kurtulmanın bir yolu patates kabuklarını kullanmaktır . Yıkanan kabuklar kazanın dibine atılmalı, üzerine su dökülerek kaynatılmalıdır. Her seferinde kabukları taze olanlarla değiştirerek bu işlemi birkaç kez tekrarlamaya değer. Su ısıtıcısının tabanından ve duvarlarından kireç tamamen çıktığında, su ısıtıcıyı durulayın ve içindeki temiz suyu kaynatın ve kaynattıktan sonra dışarı dökün.
Eğer varsa protez temizleme tabletlerini de kettle'ın kirecini çözmek için kullanabilirsiniz . Bu tür 2-3 tableti bir su ısıtıcısına koyun ve birkaç saat bekletin. Daha sonra su ısıtıcısını iyice durulamanız, içindeki bir kısım temiz suyu kaynatmanız ve kaynattıktan sonra dökmeniz gerekir.
Genellikle evde bulunan ve su ısıtıcısındaki kireci etkili bir şekilde gidermek için kullanılabilecek diğer maddeler şunlardır:
sirke,
sitrik asit,
limon suyu,
karbonat,
kola,
Elektrikli su ısıtıcısından kireç nasıl kaldırılır?
Birçok kişi elektrikli su ısıtıcısındaki kirecin nasıl çıkarılacağını merak ediyor. Özel bir kireç çözücü almak için mağazaya koşmanıza gerek olmadığını zaten biliyoruz. Çoğumuzun evinde bulunan ve kireçlenmiş çaydanlık ve tencerelerin baş düşmanı olan bir madde ispirto sirkesidir . Su ısıtıcısına bir bardak sirke ve yarım bardak su dökün, ardından solüsyonu kaynatın ve yaklaşık bir saat kadar su ısıtıcısında bırakın. Ne yazık ki, bu yöntemin bir dezavantajı var: tabakta da kalacak karakteristik, keskin ve hoş olmayan bir koku. Bu nedenle sirke kullanıldıktan sonra su ısıtıcısı iyice durulanmalı ve ardından temiz su kaynatılmalıdır. Bu işlemi birkaç kez tekrarlamak gerekebilir - her seferinde kaynatılmış suyu su ısıtıcısından dökmeniz ve içine tatlı su dökmeniz gerekir.
Kabartma tozu elektrikli su ısıtıcısının kirecini çözmede de aynı derecede etkili olacaktır . Su ısıtıcısına birkaç yemek kaşığı ürün dökün, birkaç dakika bekletin ve ardından su ısıtıcısını durulayın. Ancak bu durumda da kireç çözme işlemi yeterli gelmeyebilir.
Sitrik asitli bir su ısıtıcısından kireç nasıl kaldırılır?
Bu yöntem etkili olmasının yanı sıra sirke veya karbonat gibi hoş olmayan bir koku da bırakmaz. Bir su ısıtıcısına bir torba sitrik asit dökün, üzerine su dökün ve kaynatın. Çözeltiyi en az üç saat, tercihen gece boyunca su ısıtıcısında bırakın. Daha sonra sıvıyı kaptan döküyoruz, su ısıtıcısını durulayıp birkaç kez suyu kaynatıyoruz, her seferinde kaynamış suyu döküp yerine tatlı su koyuyoruz.