Patatesleri pişirirken neden kaynar suya atmanız gerekiyor?
Patates pişirmekle ilgili çok sayıda nüans var.Bazı mutfak uzmanları, suyun içindeki patateslerle aynı anda ısıtılması gerektiğine inanıyor. Bir kısmı da suyun ayrı olarak kaynatılması gerektiğinden ve patateslerin zaten kaynayan suya atılması gerektiğinden emindir.
Ancak, profesyoneller uzun süredir devam eden bu anlaşmazlığa çoktan bir son verdi.Deneyimli şefler bu konudaki düşüncelerini açıkladı: Sebzeler kaynar suya atılmalı...
Patatesleri doğru zamanda tencereye göndermezseniz, faydalı bileşiklerin çoğu muhtemelen tabağa kadar gelemeyecektir...Bu, nişastayı çözecek ve C vitaminini yok edecektir.Ancak yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında nişasta ile "sarma" gibi bir işlem gerçekleşir. Bu durumda vücut için önemli olan maddeler sebzenin içinde kalır.
Patatesler ne zaman soğuk suya konulmalı?
Ancak sebzelerin soğuk suda pişirilmesi gereken bir durum vardır.
Kabuğuyla patates pişireceğimiz zaman ... Soyulmamış bir patatesi kaynar suya gönderirseniz, sıcaklıktaki keskin düşüş nedeniyle kabuk muhtemelen çatlayacaktır.