Lokum gibi fırın karnabaharın tadına bayılacaksınız
Turpgiller familyasından bir besin olan karnabahar, etli çiçekli bir yapıya sahiptir. Anavatanı Akdeniz ülkeleri olan karnabahar, ülkemizde en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilmektedir. Sinir sistemindeki hücreleri yenileyen karnabahar, sindirim sistemini düzenler. Zararlı bakterilerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran bu besin, A vitamini bakımından zengindir. Regl ağrılarına iyi geldiği için, adet dönemlerinde tüketilmesi önerilir. Kansere karşı etkili bir rol oynayan karnabahar, kansızlığa da iyi gelir. Karnabaharın çeşitli tariflerinden en sağlıklı olanı "Fırında Lokum Gibi Karnabahar"ı sizin için araştırdık. Bu tarifle tanıştıktan sonra yıllardır karnabaharı bu şekilde yapmadığınıza hayıflanacaksınız.Haşlamadan nefis mi nefis lokum gibi yumuşacık lezzetine diyecek yok bir yemek çıkıyor ortaya. Yoğurt ve tereyağı sosuyla enfes yakışıyor.
Tarifin Hikayesi
8-10 Kişilik 5 dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Haşlamadan Lokum Gibi Fırın Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy karnabahar
Sosu için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Haşlamadan Lokum Gibi Fırın Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabahar yıkanır.
- Tane tane çiçeklerinden ayırılır.
- Çiçek kısımları enine olacak şekilde dilimlenir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır.
- Sosu için; yağlar, rendelenmiş sarımsak, baharatlar ve tuz karıştırılır.
- Fırça yardımıyla karnabaharların her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
Kaynak: Nefisyemektarifleri.com
Karnabahar ve brokoli pişirirken çıkan kötü kokulara son veren 3 basit mutfak sırrı
Dünyanın en eski pişirilmiş yemek kalıntıları keşfedildi: Neandertallerin gurme tarifleri