Koronanın düşmanı B12 ve D3
Yayınlanma:
Güncelleme:
Peki hangi yiyeceklerde B12 ve D3 var?
Yapılan araştırmalara göre, D3 ve B12 vitaminleri bir arada verildiği zaman, 50 yaş ve üstü hastalarda Kovid-19'un daha ağır ilerliyor.
NewsMedicalLifeSciences dergisinde yer alan habere göre B12 ve D3'ü (magnezyum) kullananlar virüse karşı daha dayanıklı oluyor.
Koronoya karşı daha güçlü olmak, korona virüsüne karşı daha dayanıklı olmak için bu besinleri tüketmek gerekiyor.
Peki B12 ve D3 hangi yiyeceklerde var?
B12:
Sakatatlar: Karaciğer, dalak gibi
Deniz ürünleri: Alabalık, ringa, uskumru, ton balığı, istiridye, karides gibi kabuklu deniz ürünleri
Süt ürünleri: Yoğurt, peynir
Yumurta
D3
Balık : Özellikle uskumru, somon ve ton balığı
Balık yağı ve morina balığının karaciğer yağı
Havyar
Yumurta
Süt, peynir
Kefir
Soya sütü
Yaşam