Klozeti kağıtla kaplamak hijyenik ve daha da önemlisi sağlık açısından güvenli mi sanıyorsunuz !
Son dönemdeki manşetler, umumi banyolardaki klozet kapağını "asla" tuvalet rulosu ile örtmemeniz gerektiğini, çünkü doku aslında hastalığa neden olabilecek daha fazla mikrop barındırdığını öne sürüyor. Ancak hijyen uzmanları bunun aslında endişelenecek bir şey olmadığını söylüyor.
Son araştırmalar, koltuğa tuvalet kağıdı koyarak aslında kendinizi daha fazla bakteriye maruz bıraktığınızı öne sürüyor.
Bunun nedeni, klozet kapaklarının bakterilerin hayatta kalmasını önleyecek şekilde özel olarak tasarlanmış pürüzsüz, plastik bir yüzeye sahip olmasıdır.
Uzmanlar bu kadarının doğru olduğunu söylüyor ancak koltukta tuvalet kağıdı kullansanız da kullanmasanız da bundan hastalanmanız çok düşük bir ihtimal. Aslında tuvalet kağıdı veya klozet kapağı üzerinde oturmaktan hastalanma ihtimaliniz çok çok nadirdir.
Hijyen uzmanı," klozet kapağında yaşayan bakterilerin bir saat içinde "öleceğini" söyledi.
Bazı patojenler ve virüsler bundan biraz daha uzun süre dayanır".Fakat bu aslında bir estetik meselesi çünkü insanlar, yabancıların alt bölgelerinin temas ettiği yerlerle kendi alt bölgelerinin temas etmesi fikrinden tiksiniyorlar.
Tuvalet Kağıdını Buzdolabına Koymak Yeni Çözüm : Peki Ne İşe Yarıyor?
Bu, gerçek bir halk sağlığı riskinden çok, psikolojik bir tiksinti...
Dünya bakterilerle dolu. Tuvaletin sifonunu çektiğinizde odanın her yerine bakteri aerosolü yayılır ve evet, duvarlarda ve tuvalet kağıtlarında daha fazla bakteri gizlenir. Ancak bakteriler tuvalet kağıdı üzerinde hâlâ çok uzun süre yaşayamayacak ve mevcut bakteri sayısı halk sağlığı açısından önemsiz düzeyde.
Bakteriler vatandaşlar gibidir, çoğu zararsızdır...
Patojenik (veya hastalığa neden olan) bakterilerin çevresel özellikleri açısından, bilim adamlarının dışkı varlığını belirtmek için kullandıkları gösterge bakterilerden genellikle farklı olduğunu açıkladı.
Bakterilerin varlığı, hatta patojenik bakteriler bile cildinizde, örneğin arka tarafınızdaki deride varsa, otomatik olarak hastalanacağınız anlamına gelmez.
“Ellerinize bulaşırsa ve ellerinizi ağzınıza götürürseniz enfeksiyon kapma olasılığınız daha yüksektir. O zaman bile, patojen bakterilerin çoğu, onları yutmanız halinde midenizdeki asit tarafından öldürülecektir. Diğerleri muhtemelen bağışıklık sisteminiz tarafından devre dışı bırakılacak ve bu böyle devam edecek.
Birinin kalçasında iltihaplı bir yara varsa ve tuvalete derisi kırık bir şekilde oturursa, o zaman kan yoluyla bulaşan herhangi bir hastalık veya virüsü kapabilmesine dair çok küçük bir teorik olasılık var.
“Fakat bir uçağın kafanıza düşmesi daha muhtemel. Bu, endişelenmemize gerek olmayan, çok ama çok düşük düzeyde bir risk.”
Her iki uzman da sizi istenmeyen bakterilerden korumak için yapmanız gereken en önemli şeyin tuvalete gittikten sonra ellerinizi yıkamak olduğunu söyledi.
Hijyen uzmanı "Aksi takdirde tuvaletteyken temas ettiğiniz her şey tuvaletten çıkıp yiyeceklere ve diğer insanların yiyeceklerine karışacak veya tokalaşma yoluyla diğer insanların ellerine aktarılacaktır."diye ekledi.