Kabaran ve elektriklenen saçların çözümü yastık kılıflarında saklı
Bu yöntem sayesinde saçlarınız pürüzsüz ve harika görünecek...
Saç neden elektriklenir?
Saçlarda elektriklenme ve kabarma saçınız elektrik yükü oluşturduğunda oluşur, yani sürtünme veya nemdeki değişiklik sayesinde ekstra elektronlar kazanır . Bu, saç tellerinin birbirini itmesine neden olur ve saçınızı kıvırcıklaştırır ve şekillendirmeyi zorlaştırır. Ayrıca, elementler, havadaki nem eksikliği ve ısıtılmış iç ortamların tümü statik saçı şiddetlendirebilir.
Saçlarınızın elektriklenmesini önlemek için, saçların neden elektriklendiğini öğrenerek soruna yönelik çözüm önerilerinden faydalanabilirsiniz.
Elektriklenen saçlar, bakımlı görünüşünüzü bozan ufak ancak can sıkıcı bir etkendir. Özellikle ince telli saça sahip kadınların karşılaştığı bu sorun, saçınızı tararken ve şekil verirken de zorlanmanıza neden olabilir. Saçların elektriklenmesinin çeşitli nedenleri olmakla beraber, bazı ipuçları sayesinde sorunu en aza indirebilirsiniz.
Saçların elektriklenmesinin nedeni, saç tellerinizde biriken negatif ve pozitif iyonlardır. Özellikle yağışların azalması ve havaların kuruması ile beraber ortaya çıkan sorunun asıl kaynağı saçlardaki pozitif yükün artmasıdır. Bu pozitifliği artıran farklı nedenler mevcuttur.
Saçlarınızı saç tipinize uygun bir şampuanla yıkamıyorsanız, saçlarınızın daha fazla elektriklenmesine neden olabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken hızlı ve sert hareketlerle masaj yapıyorsanız, sorunun arttığını gözlemlersiniz. Havaların fazla sıcak ya da soğuk olması saçlarınızı zapt edememenize neden olabilir. Kullandığınız taraklar, saçınızın elektriklenmesini etkileyen önemli unsurlardandır.
Saç elektriklenmesine ne iyi gelir, saçların elektriklenmesini önlemek için ipuçları
Saçlarınızı kurutma makinesi ile kurutmamaya özen gösterebilirsiniz. Kurutma makinesi saçın yapısını kurutabileceği gibi, elektrik yüklenmesine neden olur. Sentetik yapılı kumaşlar saçlarınızın daha fazla elektriklenmesine neden olabileceğinden, kullanacağınız toka ve bandanaları seçerken dikkat etmelisiniz. Doğal kıllardan yapılan saç fırçaları kullanmak saç elektriklenmesine çözüm olabilir. Plastik ve metal taraklar ise saçlarınızı daha fazla elektriklendirir. Ayrıca saçınızı taramadan önce fırçayı ıslatmanızda da fayda vardır.
Ellerinizi ıslatarak saçınıza hafifçe dokundurabilirsiniz. Suyun nötrleyen etkisi saçlarınızın yatışmasına yardımcı olur. İnce telli ve uzun saçlarınız varsa elektriklenme sorununu tamamen çözmeniz zordur. Ancak bazı yöntemlerle elektriklenmeyi azaltmanız mümkündür.
Saç elektriklenmesini önleyen ürünler kullanabilirsiniz.
Saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi sunmak için belirli aralıklarla nem maskeleri kullanabilir ya da Hindistan cevizi yağı gibi doğal malzemelerden faydalanabilirsiniz Saçı sık sık yıkamak saç derisindeki sebumun azalmasına neden olur. Saçlarınızın iyice kurumasının önüne geçmek adına, her gün saçlarınızı yıkamamaya özen göstermelisiniz. Saçınızı yıkayıp bir havlu yardımıyla nazikçe ilk ıslaklığını aldıktan sonra saç uçlarınıza bakım yağı uygulayabilirsiniz. Saçlarınızı nemlendiren bakım yağı, elektriklenme sorununu azaltırken hoş kokusuyla kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Bu kabarma ve elektriklenmeye en iyi çarelerden biri ise kullanılan yastık kılıfını değiştirmektir. Yastık kılıfını saten veya ipek seçmek ne gibi fark yaratabilir diye düşünüyorsanız sonuca gerçekten hayret edebilirsiniz. Peki hangi yastığı seçmek saç için daha iyi? Uyurken saçların yastık kılıfı ile sürtünmesi saçların elektriklenmesine neden olabilir. Bu nedenle saten, ipek gibi sürtünmeyi azaltan kumaşlardan üretilen yastık kılıflarını kullanmanızda fayda vardır
İpek nedir?
İpek, dünya çapında birkaç düzine ipek böreği türü tarafından üretilen doğal bir protein lifidir. İlk olarak antik Çin'de yaklaşık 8500 yıl önce üretilmeye başlandı ve MÖ 1100'de Mısır'da da Çin ipeği kullanılmaya başladı. İpek lüks bir kumaştır ve saçlar için de imkanlar dahilindeyse bu ipek kumaşla yapılmış yastık kılıfları kullanılmalıdır. İpek saç için faydalıdır, çünkü dolaşımı sağlayan ve gece terlemesinden kaynaklanan nemin saç kökünde sıkışmasını önleyen nefes alabilen bir kumaştır. İpek kumaşın dokusu, doğal parlaklığı ve yeni fönlenmiş ve şekillendirilmiş saçı korumaya yardımcı olur.. İpek hipoalerjeniktir ve daha az emicidir, cilde de fayda sağlayarak yastık kılıfında yağ veya bakteri birikmesini önler. İpek kumaş, pamuklu bir yastık kılıfının neden olduğu kırık uçlara, düğümlenmeye, kabarmaya, dolaşmaya ve saç hasarına neden olan sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olur. İpek saçtaki nemi korumaya yardımcı olurken, pamuklu yastıklar veya eşarplar doğal yağları emerek saçı kuru ve kırılgan hale getirir.
Saten nedir?
Eğer ipek satın almaya gücünüz yetmiyorsa saten de çok iyi bir seçenektir. Saten ve ipek aynı görünümdedir. Saten teknik olarak bir kumaş türünden ziyade bir dokuma türüdür. Bir zamanlar saten geleneksel olarak ipekten yapılmıştır, ancak günümüzde polyester, suni ipek ve pamuk gibi sentetik elyafları içeren harmanlanmış saten karışımları bulmak nadir değildir.
Sateni sentetik kumaşlarla karıştırmak, gerçek ipekten çok daha esnek ve pürüzsüz olabilen kumaşlarla sonuçlanabilir, bu da saç ve saç derisi için büyük fayda sağlar. Saten saçla birlikte hareket ettiğinden, saç lifi ile yastık kılıfı veya yüzey arasındaki sürtünmeyi azaltır ve saçı korur. Saten ayrıca ipek ile aynı faydaları sağlar: Hipoalerjeniktir, daha az emicidir ve nefes alabilir.
Saçlarınızın güzelliği için hangi yastık kılıfını seçmelisiniz?
Saçlarınız için pamuklu yastık kılıfları yerine saten veya ipek yastık kılıfı seçmelisiniz. Saten ile ipek arasındaki en büyük fark maliyetidir. Bu yüzden bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.
https://haberciniz.biz/