İyi bir bal kabağı nasıl seçilir ? Ve bunu yaparsanız bal kabakları yaza kadar çürümez, dayanır …

İyi bir bal kabağı nasıl seçilir ? Ve bunu yaparsanız  bal kabakları yaza kadar çürümez, dayanır …
Yalnızca deneyimli bahçıvanlar , meyvelerin yaza kadar dayanması için kabakların nasıl uygun şekilde saklanacağını bilir . Balkabağının uygun şekilde saklanması :

Kabaklar karanlık mahzen , kiler gibi yerlerde sapları yukarı bakacak şekilde ahşap raflara yerleştirilir. Ayrıca birbirlerine dokunmamaları gerekir. Ayrıca altlarına saman da yerleştirebilirsiniz. En iyi şekilde yalıtımlı ve camlı bir balkonda saklanırlar. Üstlerini kalın bir bezle örtmeniz yeterlidir. Hasatı dairede depolayacaksanız, sıcaklığın odadakinden daha düşük olacağı balkon kapısının yakınına koyun.

bal-kabagi2.jpg

Yararlı özelliklerini korumak istiyorsanız saklamadan önce ürünü açık havada bir barakanın altında veya iyi havalandırılan kapalı bir odada kurutun. Bunun için 7-10 gün süre tanımak daha doğru olur. Daha sonra meyveyi kuru ve temiz bir bezle silin. Uzun süreli depolama için hasarsız, güçlü kabaklar seçin.

KABAK SEÇİMİ: Ancak tüm bunları yapmadan önce meyvenin tamamen olgunlaştığından emin olun. Bu birkaç işaretle anlaşılabilir: sert kabuk; grimsi bir renk tonu ile kuru sap; Ayrıca sapına dikkat edin. Tamamen kuru ve sağlam olmalıdır.

bal-kabagi1.jpg

Kabaklar besin özelliklerini kaybetmeden oldukça uzun süre saklanabilir. Ayrıca ne kadar uzun süre saklanırsa o kadar tatlı olurlar. Ortalama olarak raf ömrü 3-4 aydır, ancak çeşide bağlı olarak 6 ay veya daha fazla - 1 yıla kadar da ulaşabilir. Kabakların durumunu ayda birkaç kez düzenli olarak kontrol edin. Ezik, çizik veya başka kusurlar fark ederseniz balkabağını hemen tüketmek daha iyidir. Diğer bir seçenek ise sert kabukları kesmek, çekirdeklerini çıkarmak, posayı büyük dilimlere bölüp folyoya sarmak ve buzdolabına koymaktır. Bu formda kabak bir ay boyunca bırakılabilir.

Diğer bir seçenek ise dondurucuda dondurmaktır : Kabakları yıkayın ve soyun. Daha sonra tohumları çıkarın, posayı istenilen büyüklükte parçalar halinde kesin, plastik bir torbaya, folyoya veya kaba koyun ve dondurucuya koyun. İstenirse kabak çekirdeğini plastik bir kaba koyun ve radyatörün üzerinde kurumaya bırakın. 2-3 gün sonra tüketime hazır hale gelecektir.