Dünyanın dört bir yanından şans getiren 7" Yeni Yıl" geleneği

Dünyanın dört bir yanından şans getiren 7" Yeni Yıl" geleneği
Dünyanın her yerinde eskiyi uğurlayıp yeni yılı karşılamaya ilginç gelenekler , inançlar ve hurafeler eşlik ediyor. Çeşitli ritüellerin amacı refah, mutluluk, para, aşk veya şans getirmektir. Siz de deneme havasındaysanız, işte dünyanın dört bir yanından 2024'ü nasıl karşılayacağınıza dair bazı fikirler:

Türkiye'de bazı bölgelerde yılbaşı gecesi kapının önüne nar kırılarak kutlanır. Bu, gelecek yıl refah getirmek için yapılır.

Türkiye gibi Yunanistan'da da kapılarının önünde nar eziyorlar ve nar ne kadar çok etrafa dağılırsa o kadar iyi, çünkü ne kadar çok kırılan çekirdek o kadar çok şans getirir. Ama Ege'deki komşularımızın da kapılarına yeniden doğuşu simgeleyen soğan asmak gibi eşsiz bir geleneği var.

Danimarka'da, 31 Aralık'ta akrabalarının ve arkadaşlarının kapısının önünde kırmak için tüm yıl boyunca tabak topluyorlar. Bunun dostluğu güçlendirdiğine inanıyorlar, bu yüzden amaç mümkün olduğu kadar çok tabak kırmaktır.

İspanya'da gece yarısı tam olarak 12 üzüm yemek kabul edilir , bu da gelecek yılın 12 ayı boyunca mutluluğun sadık yoldaşı olacağının garantisi olarak kabul edilir.

ABD'nin, daha doğrusu güney eyaletlerinin yılbaşı gecesi ile ilgili bir geleneği daha var; o da, yeni yılın ilk yiyeceği olarak bezelye ve sebze tüketimi. Tahıllar şansı, refahı ve zenginliği temsil eder. Batıl inancın gerektirdiği gibi, yılın her ayını özel bir şekilde işaretlemek için 12 tane tahıl yemelisiniz.

Yılbaşı gecesinde noktalar çizilen ve madeni paralara benzediği için refah ve zenginliği simgeleyen yuvarlak şekilli yiyeceklerin tüketildiği Filipinler'de kutlama yapmak ve ziyafet çekmek çok daha kolay.

İskoçlar ise "ilk adıma", yani yeni yılda eve ilk giren kişinin yıl boyunca gidişatını belirleyeceği batıl inancına inanıyor. Yanında kömür, bir parça ekmek, bir madeni para ve bir içecek taşıyan koyu saçlı bir adam, sıcaklığı, yemeği, maddi refahı ve iyi bir ruh halini simgeleyen en şanslı kişi olarak kabul edilir.