Donmalarına izin vermeyin: Saksı bitkilerinin kış için nasıl yalıtılacağı
Saksı bitkileri kış için nasıl yalıtılır ?
Sadece ince bir saksı toprağı tabakası ve onları elementlerden korumak için bir saksı duvarı ile yerin üstündedirler. Açık havada saksılarda kalacak dayanıklı bitkiler, normalden iki sertlik bölgesi daha düşük olarak derecelendirilmelidir. Başka bir deyişle, eğer bir bitki normalde 5. bölgeye dayanıklıysa, bir kapta yalnızca 7. bölgeye dayanıklı olacaktır.
Bu nedenle , saksı bitkilerinin kışın hayatta kalmasına nasıl yardımcı olabileceğimizi anlatan Gardening uzmanlarının tavsiyelerini dinlemeye değer .
Küçük saksılar nasıl sarılır
Elinizde bulunan malzemelere, hangi tasarımları kullanabileceğinize ve bölgenizdeki kışların ne kadar şiddetli geçtiğine bağlı olarak kış için bitki sarmak için çeşitli seçenekler vardır. Saksılarda çok yıllık bitkileriniz varsa çuval bezi, kazık, tavuk teli ve bağ gibi her yıl kullanabileceğiniz malzemeleri satın almayı düşünmelisiniz.
Kışın şiddetine bağlı olarak saksı bitkilerini kış için yalıtmanın birkaç yolu vardır. Bölgenizde kış aylarında yalnızca birkaç kez donma noktasının altındaki sıcaklıklar yaşanıyorsa, saksılar rüzgardan korunan bir alana taşınabilir ve soğuk havalarda çarşaf veya battaniyelerle kaplanabilir. Kil, seramik veya sırlı çömlek kaplarını açık havada bırakmamak en iyisidir ancak gerekirse bitki saksılarını baloncuklu ambalaj katmanlarına sarın ve sabitleyin. Kabın üstüne malç ekleyin.
Eğer iklim donma noktasının altında çok uzun gecelere sahipse, kar ve buz varsa ek koruyucu önlemler alınmalıdır. En kolay yol, saksıları garaj, yalıtımlı sera, bodrum veya baraka gibi donmaya karşı dayanıklı bir yapıya taşımaktır. Yaprak dökmeyen odunsu bitkilerin ışığa ihtiyacı vardır, ancak diğer bitkiler ışıksız da gayet iyi yaşarlar.
Saksı bitkileri kış için nasıl yalıtılır
Toprağın nemini kontrol edin ve tamamen kurumasına izin vermeyin. Yaklaşık ayda bir kez sulayın. Fazla su bitkilerin çürümesine neden olur. Yalıtım gerektiren yalnızca bir veya iki saksınız varsa, kış için saksılı veya saksısız olarak toprağa ekilebilir ve ekim alanının üstünü ve kenarlarını malçla kaplayabilirsiniz.
Saksıları toprağa gömmek mümkün değilse rüzgardan korunan bir yere taşıyın ve gruplandırarak en küçük saksıları bir daire içine yerleştirin. Bunları iyice sulayın, ardından 6 ila 10 inçlik bir saman tabakası, kıyılmış yapraklar, kompost, ağaç kabuğu malç, yaprak dökmeyen dallar veya termal battaniyeyle örtün.Saman balyalarınız varsa, bunlar dairenin dışına yerleştirilebilir. Sıcaklık 4-5 C'yi aştığında nemlerini kontrol edin ve gerekiyorsa sulayın.
Büyük saksılar nasıl yalıtılır
Saksılar hareketsizse veya hareket edemeyecek kadar ağırsa, saksı bitkilerini bitkinin tepesinden kabın tabanına kadar çuval bezi veya kabarcık sargısıyla sararak bunları yalıtın. Daha da fazla koruma için öncelikle koruyucu bir baloncuk oluşturun.
Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:
Dalların kırılmasını önlemek için birbirine bağlayın.
Bitkiyi sulayın ve kabın üstünü malçla örtün.
Bitkiyi ve kabı tabana kadar tavuk teli veya başka tür bir çitle çevreleyin.
Denge için sabitlenebilecek veya kafese tel ile bağlanabilecek bir destek ekleyin.
Silindiri yapraklar, saman veya baloncuklu ambalajla doldurun.
Daha sonra silindiri çuval veya battaniyeyle örtün ve sicim ile sarın.
Üstüne bir çatı kaplama keçesi veya plastik kalkan ekleyin ve sabitleyin.
Bahar geldiğinde örtüleri birkaç gün içinde yavaşça çıkarın.
Son örtüyü çıkarmadan önce don tehlikesinin geçtiğinden emin olun.