Asitli yiyecekler kanı nasıl etkiler?

Asitli yiyecekler kanı nasıl etkiler?
Sağlıklı beslenmenin kalp ve kan damarlarının yanı sıra tansiyon değerleri üzerinde de olumlu etkisi vardır . Asitli yiyecekler kan basıncını nasıl etkiler?




"Asitli gıdaların tansiyonu düşürdüğüne dair bir kanıt yok. Ancak bazı asitli gıdaların yardımıyla kanı dolaylı olarak etkileyebilirsiniz. Örneğin tansiyonu yükselten tuz yerine limon, limon suyu, balzamik, beyaz veya beyaz peynir ekleyin. yemeğe şarap sirkesi." Mayo Clinic uzmanları paylaşıyor:

Özellikle yüksek tansiyonu düşüren diyetler var. Örneğin, tuz, ilave şeker ve kırmızı et içeren yiyecek ve içeceklerin tüketimini azaltmanız gereken DASH diyeti. Diyetinize daha fazla meyve, sebze, yağsız süt, tam tahıllar, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemişleri dahil etmek daha iyidir.

Gıda ile kan basıncı nasıl kontrol edilir .Yüksek tansiyonu kontrol altına almak için aşağıdakilere uymalısınız: Yağ, tuz ve kalorisi düşük yiyecekler yiyin. Gıda etiketlerini okuyun ve trans yağ ve doymuş yağ seviyelerine dikkat edin. Yiyecekleri tatlandırmak için tuz yerine baharat ve otlar, sirke, limon veya meyve suyu kullanın. Daha az bitkisel yağ, tereyağı, margarin, katı yağ ve salata sosları kullanın.
Uzmanlar, "Basınç düzenli olarak 120 ila 80'in üzerindeyse hipertansiyon risk faktörlerini kontrol altına almak önemlidir. 130 - 140 ila 80'in üzerinde sıçramalar varsa bir kardiyoloğa danışın, zaten hipertansiyon olabilir" diye paylaşıyor .

  • "Basınç 180/120'ye çıkarsa 5 dakika bekleyip tekrar ölçün. Basınç düşmezse en kısa sürede ambulans çağırın" tavsiyesinde bulunuyorlar.
  • Normal kan basıncını korumak için diyet potasyum, kalsiyum (sebzelerde, meyvelerde, tahıllarda) ve magnezyum (süt ürünlerinde) içermelidir.
  • Potasyum sodyumun olumsuz etkilerini azaltır. Ve magnezyum kan damarlarının genişlemesine ve duvarlarının güçlendirilmesine yardımcı olur.
  • Minerallerin yanı sıra C vitamini ve rutin de kan damarlarının duvarlarını güçlendirmek için önemlidir.
  • Somon, uskumru, ringa balığı, göl alabalığı, sardalye ve ton balığı, kan kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerini içerir. Morina, hake ve uskumru büyük miktarda potasyum içerir (100 g ürün başına 0,4 g'a kadar).
  • Patates bol miktarda potasyum, magnezyum ve C vitamini içerir. Patatesleri pişirmenin ideal yöntemi kabuğuyla birlikte ve tuzsuz pişirmektir.
  • Fermente süt ürünleri, potasyumla birlikte kalp ve kan damarlarının çalışması üzerinde olumlu etkiye sahip olan kalsiyum ve magnezyum içerir.
  • Boston Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, az miktarda yoğurt tüketmenin (haftada yaklaşık iki porsiyon) bile hipertansiyona yakalanma riskini ve bunun tehlikeli sonuçlarını ortalama %20 azalttığını gösterdi.