Aşçıların Köfte Yaparken Kullandığı Lezzet Sırrı! Ev Hanımları Sırrı Şimdi Öğrenecek

Aşçıların Köfte Yaparken Kullandığı Lezzet Sırrı! Ev Hanımları Sırrı Şimdi Öğrenecek
Aşçılar tarafından uygulanan sırlar uzun bir süredir merak edilmektedir. İşte evde köfte yaparken bilmeniz gereken o püf noktalar

Köfte, genellikle kıyma, soğan, baharatlar ve bazen ekmek kırıntıları gibi malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Köfteler genellikle yuvarlak veya oval şekilde şekillendirilir ve ardından pişirilir. Türk mutfağında oldukça popüler olan köfte çeşitleri arasında en çok sevileni ise anne köftesidir. Anne köftesi pişirmek ise sanıldığı kadar zor değildir.

KÖFTEYE KARBONAT EKLEYİN

64f07c84e4bfdd18b4768751.webp

Köfteye eklenen bir tutam karbonat köftenin puf puf kabarmasını sağlayacak ve köftenizin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

LEZZET KATAN BAHARAT

193017.webp

Köfteye lezzet katan baharat ise kimyon. Aşçılara göre köfte harcına eklenen bir tutam kimyon köftenin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor.

KÖFTEYE LEZZET VEREN SIRLAR

201280.jpeg

Ulusalpost.com'da aktarılanlara göre; köfteye lezzet katan birkaç sır bulunuyor. Bunlar sırasıyla şöyle;

Kıymanızı mutlaka iki kez çektirin. Kıymanın yağlı olması da köfteye o lezzeti veren ikinci önemli nokta. Bir çok usta aşçı köfte pişirirken, İç yağ ya da kuyruk yağı katıyorlar çoğunlukla. Soğanı iri iri doğruyor, soğanın suyunu sıkmayı kesinlikle atlamıyorlar. Eğer bu işlem yapılmazsa soğan suyu köfteye acılık verebiliyor.

ANNE KÖFTESİNİN TARİFİ NASILDIR?

Habertürk'te yayınlanan bir içerikte; Anne köftesinin tarifi ve püf noktaları paylaşıldı. İşte anne köftesi yaparken bilmeniz gerekenler.

600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
¼ demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karışık köfte baharatı
Kızartmak için: 4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,

Anne köftesi yapılışı;

Köfteyi hazırlamak için soğanları rendeleyerek işe başlayabilirsiniz.
Fazla suyunu sıkıp kullanın.
Sarımsakları minik küpler halinde doğrayalım.
Maydanoz yapraklarını ince bir şekilde kıyın.
Baharatları ekleyip bayat ekmekle sütü ıslattıktan sonra fazla suyunu elinizle sıkın.
Tercihe göre iki kez çekilmiş kıymayı kabımızın içerisine alalım.
10-15 dakika yoğurup özleştikten sonra buzdolabında 30 dakika bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız köfte harcınızın ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
Avuç içerisinde yuvarladığınız köftelere bastırarak şekiller veriniz.
Tavanın içerisine sıvıyağı koyup arkalı önlü güzelce pişiriniz.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Yanına istediğiniz sos ve salatalarla servis edebilirsiniz.