Ucuz ekmek satışlarında patlama
Yıllardır günde 800-900 bin civarında ekmek üreten İstanbul Halk Ekmek, koronavirüs salgını sürecinde üretimini günde 1 milyon 250 bine çıkardı. Yani Halk Ekmek'e olan talep yüzde 40 ila yüzde 50 civarında artmış durumda. İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, salgın sürecinde vatandaşların ekonomik buhranı daha sert hissettiğini vurgulayarak ucuz ekmeğe yönelimin arttığını söyledi.
Ekonomik kriz ucuz ekmeğe yönlendirdi
Sözcü’den Özlem Güvemli’ye konuşan Gedik, “Salgın sürecinde uygulanan kısıtlamalardan dolayı çok sayıda vatandaşımızın ekonomik krizden etkilenmesi ile talebin artması ve büfe sayılarının yetersizliği büfelerimizde uzun kuyruklar oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Piyasada ekmeğin 1 kilogramının yaklaşık 6 liraya satıldığını belirten Gedik, “Halk Ekmek olarak biz 250 gram ekmeği 1 liradan satışa sunuyoruz. Ekmeğin 1 kilogram satış fiyatı 4 liraya denk geliyor. Zorlaşan hayat şartlarının baskısıyla tüketicinin Halk Ekmek’e olan ilgisi artıyor” diye konuştu.
150 büfeye daha ihtiyaç var
İstanbul’da hâlihazırda 533 Halk Ekmek büfesi olduğunu belirten Gedik, nüfusun ve talebin yoğunlaştığı yerler göz önünde bulundurularak 150 büfeye daha ihtiyaçları olduğunu belirtti.
En çok satış yapılan ilçe Sultangazi
En çok satışın Sultangazi’de yapıldığını söyleyen Gedik, “En az ise Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca ilçelerinde satış yapılıyor” ifadelerini kullandı.