Tuncay Özilhan 16 gün sonra kararını verdi: Dikkat çeken Fenerbahçe detayı

Tuncay Özilhan 16 gün sonra kararını verdi: Dikkat çeken Fenerbahçe detayı
Anadolu Efes Basketbol Takımı'nda Igor Kokoskov dönemi. Lacivert - Beyazlılar, Sırp başantrenör ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Tuncay Özilhan başkanlığındaki Anadolu Efes Basketbol Takımı'nda başantrenörlük görevine Igor Kokoskov getirildi.

Lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 2023'ten bu yana Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Atlanta Hawks'ta yardımcı antrenörlük yapan 53 yaşındaki Sırp çalıştırıcıyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

FENERBAHÇE'Yİ ÇALIŞTIRDI

Igor Kokoskov, Türkiye'de ikinci kez görev alacak. Kokoskov, 2020-2021 sezonunda Fenerbahçe Beko'nun başantrenörlüğünü üstlenmişti.

Gürcistan, Slovenya ve Sırbistan milli takımları ile NBA ekibi Phoenix Suns'ta başantrenörlük yapan Igor Kokoskov, 2000 yılından bu yana birçok NBA temsilcisinin teknik ekibinde de yer aldı.

Slovenya, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 53 yaşındaki başantrenör yönetiminde İstanbul'da şampiyonluğa ulaşmıştı.

kpk-kokoskov.jpg

16 GÜN SONRA ANLAŞMA SAĞLANDI

Anadolu Efes Spor Kulübü, 16 Haziran'da başantrenör Luca Banchi ile yolların ayrıldığını açıklamıştı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi play-off yarı final beşinci ve son maçında Beşiktaş’a deplasmanda 82-75 mağlup olarak elenen Anadolu Efes, 59 yaşındaki İtalyan başantrenör Luca Banchi ile yolların ayrıldığını duyurmuştu. Böylece Tuncay Özilhan'ın başkanlığındaki Anadolu Efes 16 gün sonra yeni hocasını açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi / AA