Van'a gelen Özgür Özel'den ilk açıklama
Yayınlanma:
CHP Lideri Özgür Özel, “Milet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingii" için Van'a geldi. Özel, "Van'dan Türkiye'ye önemli mesajlarımız olacak. Herkesi mitingimize bekliyoruz." dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına karşı başlattığı mitinglerin beşincisini Van'da düzenleyecek.
“Milet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingi” 12.00'de başlaması bekleniyor. CHP Lideri Özgür Özel, Van'a geldi.
Havalimanı çıkışı Özgür Özel, gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Özel, vatandaşları mitinge davet etti. Özel şöyle konuştu:
- "Büyük bir heyecan var görüyorsunuz. Van güneşli havasıyla, sıcak karşılamasıyla bugün bize "Hoş geldiniz." diyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi açısından da, Türkiye açısından da çok önemli bir gün.
- Bugün Van'da hem bundan sonraki süreç için hem içinde bulunduğumuz ve mücadele ettiğimiz darbe süreci için Van'dan önemli mesajlar vereceğiz.
- Bundan sonrası Van için, Türkiye için, Türkiye'nin barışı için güzel olacak. Ancak bunun olabilmesi için yüreğimizin bir kısmını İstanbul'da, Silivri'de bırakıp buraya geldik. Bunun böyle olmaması gerekiyor. Bunun için önemli adımların atılmasını bekliyoruz. Van'dan Türkiye'ye önemli mesajlarımız olacak. Herkesi mitingimize bekliyoruz."
Özel, bir gazetecinin İmralı Süreci'ne ilişkin, "Dün de bazı açıklamalar geldi silah bırakmaya yönelik. Ne söylemek istersiniz? Bir beklenen bir süreç var" sorusuna da şöyle yanıt verdi:
- Bunları söylemek için en uygun yer Van miting meydanı.