İsmail Saymaz TÜSİAD üzerinden verilen mesajı açıkladı

İsmail Saymaz, "...Muhalif olsun olmasın herkesin, cumhurbaşkanının konuşmasından hemen sonra gözaltına alınabileceğini gösteriyor" dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programına konuk olan Halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, TÜSİAD'a yönelik soruşturmayı değerlendirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras’ın polis eşliğinde ifadeye götürülmesinin , Türkiye’de ifade özgürlüğüne yönelik baskıyı gözler önüne serdiğini belirtti.

İsmail Küçükkaya, Turan ve Aras'ın kollarında polis eşliğinde adliyede götürülmelerinin ne anlam ifade ettiğini sorması üzerien Saymaz şu yanıtı verdi:

  • Türkiye'de iktidarı eleştiren, yalnızca muhalifler değil, artık iktidarı öyle veya böyle eleştiren, iş dünyasından, spor dünyasından, değişik meslek gruplarından, muhalif olsun olmasın herkesin, cumhurbaşkanının konuşmasından hemen sonra gözaltına alınabileceğini gösteriyor.
  • Suç işlesin işlemesin. Bir daha vurguluyorum. Bu görüntü, dün akşamki bu görüntü. TÜSİAD'ın iki temsilcisi, yöneticisi.

Saymaz, TÜSİAD’ın hafta sonu gerçekleşen genel kurulunda yapılan eleştirilerin oldukça naif olduğunu vurguladı.

2025-02-20-09-20-12-00-00-59-39-still001.jpg

"Bir sosyal demokrat ya da liberalin dile getirebileceği düzeyde eleştirilerdi" diyen Saymaz, bu eleştirilerin Bolu’daki facia ve hukuki kaygılarla ilgili olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında “Haddinizi bileceksiniz!” sözleriyle TÜSİAD’ı hedef almasının ardından TÜSİAD'a karşı harekete geçildiğini belirten Saymaz, “Konuşma biter bitmez yakalama kararı çıktı. Evlerinden alındılar, gece boyunca sorgulanıp yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldılar” dedi.

"BUNLAR MI YANILTICI BİLGİ?"

Suçlamaların “yanıltıcı bilgi yayma” suçu olduğunu belirten Saymaz, “Bolu’da 79 kişinin öldüğünü söylemek mi yanıltıcı? Ya da önlemleri almadığı için sorumlu iş dünyasını eleştirmek mi? Hayır, hepsi doğru” dedi.

Yargının bağımsızlığına dikkat çeken Saymaz, “TÜSİAD mı yargıyı etkiledi yoksa Cumhurbaşkanı mı? Cumhurbaşkanı grup toplantısında konuştu ve 3 gündür devam eden soruşturmaya tesir etti” diyerek süreci eleştirdi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi