Küçükkaya Seda Selek'le son konuşmasını anlattı
Halk TV gazetecilik yaptığı için gözaltı kıskacı altına girdi. Gazeteci Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eleştirip iddialarda bulunduğu Bilirkişi S.B'ye yanıt hakkı tanıdığı için gözaltına alındı.
İktidar medyası Halk'ın gazetecilerine gözaltı haberini görmedi
Gazeteci Pehlivan, Halk TV binasının önünden gözaltına alındı.
Pehlivan'ın ardından Halk TV Haber Müdürü Serhan Asker ve Neden Sonuç programının sunucusu Seda Selek gözaltına alındı.
Fatih Portakal'dan ahlaksız yorum: Ekrandan gazetecilik şovuna tepki yağdı
Halk TV'ye karşı yapılan gözaltılar Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Halk TV binasının önüne gelen yurttaşlar, saatlerce durup destekte bulundu. Muhalefet partileri Halk TV'ye destek açıklamasında bulundu. Yurttaşlar gazeteciliğin susturulamayacağını ifade etti.
Gözaltındaki Barış Pehlivan'ın bugünkü yazısı: Ümit Özdağ'a o soruyu sordu
Halk TV'de Yeni Bir Sabah programını sunan İsmail Küçükkaya da Seda Selek'le son görüşmesini anlattı.
Halk gazetecilerine sahip çıktı
Küçükkaya, Selek'in kızı Duru'nun doğum gününde gözaltına alındığını bildirdi. Selek'in eşi Emre Tan da yapılan muameleye, "Polislerin, Seda Selek spor salonundayken eve geldiğini söyleyen Emre Tan, "Polisleri eve davet ettim ama girmediler. Sonra Seda'yı aradım, durumu anlattım. Ben onu eve beklerken, gelmediği için aradım, polislerin yukarı çıkmasına izin vermediğini, araca aldıklarını söyledi. Seda azılı suçlu gibi gözaltına alındı" ifadeleri ile tepki göstermişti.
Küçükkaya, Selek'le son görüşmesini şöyle anlattı:
- Seda Selek "İsmail benim dünyalar güzeli kızım Duru'nun da bugün doğum günü. Ne güzel doğum günleri kutluyorsun ya" dedi ama program bitmişti. Sedacığım çok özür diliyorum dedim. Yetişemedim. "Hayır Ben dedi geç söyledim" dedi.
- Dün kızıyla eşiyle birlikte yemeğe gidecekti Seda Selek. Kızının doğum gününde. Ya böylesine olaylar.