İmamoğlu'ndan teğmenlere ihraç tepkisi: Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır

İmamoğlu'ndan teğmenlere ihraç tepkisi: Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır
MSB, 'Mustafa Kemal'in Askeleriyiz' diyerek yemin eden 5 teğmen ve 3 disiplin amirinin ihraç ediliğini açıkladı. İBB Başkanı İmamoğlu,"Tarihe utançla geçecek bir karar daha...Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır" dedi.

Kara Harp Okulu'nun resmi mezuniyet töreninin ardından teğmenler, hep bir ağızdan "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" dedi. Teğmenler, geleneksel yeminlerini de okudu.

Teğmenler, iktidar ve troller tarafından hedef gösterilmesinin ardından ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na (YSK) sevk edildi.

Teğmenler için karar bugün açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) teğmenler ve üç disiplin amirinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, karara X hesabından tepki gösterdi.

İmamoğlu şunları dile getirdi:

Tarihe utançla geçecek bir karar daha.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dedikleri için Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, Türkiye’nin en başarılı teğmenleri ihraç edildi. Ordumuz bu ülkenin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeridir. Bu karar, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana ülkemizin birliği bütünlüğü için mücadele eden askerlerimizin anısına saygısızlıktır, gazilerimizi incitmiş, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır.

Teğmenlerimizin yanındayız, yalnız bırakmayacağız.

screenshot-2025-01-31-at-17-46-17-1-xte-ekrem-imamoglu-tarihe-utancla-gececek-bir-karar-daha-mustafa-kemalin-askerleriyiz-dedikleri-icin-turk-silahli-kuvvetlerimizden-turkiyenin-en-basarili-tegmenleri-ihrac-edildi-o.png

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi